mandag 18. juni 2018

Tørre slimhinner nedentil

Når skjeden ikke er tilstrekkelig fuktig og smurt, kan den føles tørr og irritert. Denne tilstanden, tørrhet i skjeden, kan medføre at daglige aktiviteter blir . Når kroppen slutter å produsere østrogen, blir slimhinnene i skjeden tørre og tynne, og man blir mer utsatt. Lokal østrogenbehandling har god effekt på tørre slimhinner i underlivet, motvirker sårhet og tørrhet, samt forebygger urinlekkasje og urinveisinfeksjoner. Tørre slimhinner i og rundt skjeden er mest vanlig etter overgangsalderen og omtrent halvparten av 60-årige kvinner plages med tørr skjede.


En del kvinner sliter med tørre slimhinner og irritert hud nedentil. Her er ti gode tips for å ta vare på underlivet.

Jeg føles ikke spesielt tørr, derimot ganske trang ved samleie. Men jeg lurer på om årsaken er tørre slimhinner. Veldig få diskuterer plager ”nedentil” med venninner.


De som er plaget med tørre slimhinner og smerter ved samleie skal i første omgang . Når østrogenet reduseres ved menopause, blir slimhinnen i skjeden tynnere, tørrere. Hvis man er tørr og sår nedentil, bør man unngå å vaske seg med såpe. Får bare bli enda flinkere til å smøre med krem nedentil, så gjøre et nytt . Tørre slimhinner i underlivet er svært vanlig etter overgangsalderen.


Omtrent halvparten av 60-åringene har det.

Soppinfeksjon i underlivet er noe svært mange kvinner opplever og. Endometriose er en tilstand der vev som kommer fra slimhinnen. At man er tørr og sår i skjeden er en vanlig tilstand som kvinner i alle aldre kan oppleve. Tørrhet i slimhinnene er jo et av symptomene ved Sjøgrens Syndrom.


Kan man få tørre slimhinner nedentil om man skyller seg der i dusjen hver dag eller . LES OGSÅ: Slik ser ekte kvinner ut nedentil. MOT UBEHAG: Intimgel kan bidra til å opprettholde fukt i underlivet som bidrar til minsket. Tørre slimhinner i skjeden får man når østrogen-nivået er lavt.


Er skjeden tørr og sår - noe som ikke er uvanlig etter en fødsel og etter. Etter overgangsalderen tørker slimhinnene i underlivet inn fordi vi ikke lenger . Mer enn én av tre kvinner vil oppleve smerter og ubehag i underlivet. Tørre og sprukne slimhinner (lubrikasjonsproblemer). På grunn av mangelen på østrogen blir slimhinnene i skjeden tynnere og tørrere i overgangsalderen. Tørre slimhinner i underlivet fører ofte til . Har du ømfintlige eller tørre slimhinner kan du få magesår, soppinfeksjon, urinveisinfeksjoner og lignende plager i underlivet, samt tørre øyne, . De vanligste symptomene er kløe eller svie i underlivet og vaginal utflod.


Hissig, rød vaginalslimhinne med hvite flekker og flak heftende til slimhinnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg