torsdag 7. juni 2018

Vitamin k kilder

Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K men ikke i tilstrekkelige mengder. Tykktarmbakterienes syntese av vitamin K synes å være den viktigste kilden sammen med inntak fra mørkegrønne grønnsaker som grønnkål, spinat, brokkoli, . Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest.


Gode kilder til vitamin Ker grønne bladgrønnsaker som brokkoli, . Andre gode vitamin K-kilder er meieriprodukter, kornprodukter, kjøtt og frukt. Du finner også vitaminet naturlig i avokado, vindruer og noen .

Vitamin K(Menaquinon) produseres av ulike bakterier og finnes i. K2-vitamin er den japanske matretten natto, mens den største K2-kilden i norsk . Nyfødte får en sprøyte med vitamin K rett etter fødselen for å minske risikoen for. Kilder til vitamin K i kosten; Anbefalt daglig inntak av vitamin K; Hva skjer ved . K- vitamin finnes som fyllikinon i grønnsaker, særlig mørkegrønne som brokkoli, kål, spinat, salat, persille, men også i andre grønnsaker. Vi vet at Ker et vitamin som styrker beindannelsen, og det reduserer derfor. Andre kilder er smør fra kyr som har gresset 3-måneder per år, . Gå til Gode kilder - Grønne planter som salat, brokkoli og spinat inneholder mye vitamin K. Andre kilder er meieriprodukter, kornprodukter, kjøtt, frukt og . En ny studie viser at vitamin K som blant annet finnes i Roquefort-ost, motvirker.


Mennesker klarer ikke å lagre så mye vitamin K i kroppen, og derfor må vi spise mat som inneholder vitamin K regelmessig. Aktuelt problem - Det har lenge vært kjent at vitamin K er viktig i de. Fyllokinon fra kosten utgjør den viktigste kilden til vitamin K hos mennesker (tab tab 2), og menakinoner fra tarmbakterier er mindre viktige enn tidligere antatt . VITAMIN K: Det finnes to ulike naturlige former for vitamin K. Disse kalles for vitamin K(fyllokinon) og K(menakinon). Samlingen av vitaminer som danner vitamin K-familien er avgjørende for blodkoagulering og tjener som brennstoff for mange proteiner i kroppen. Vitamin K har fået sit navn K for koagulation (blodstørkning).


Især mørkegrønne grøntsager som avocado, broccoli, kål, spinat og vindruer er gode kilder. Vitamin K også kalt menakinon, er en av K-vitaminets to aktive former, og er et essensielt virkestoff i menneskekroppen. Har du rabarbra i hagen har du gratis vitamin K. Jeg har flere ganger lurt på hvorfor jeg skal spise rabarbra.


Vitamin K kan blant annet forebygge beinbrudd. Generelle multivitaminer inneholder ikke vitamin K.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg