fredag 22. juni 2018

Hdl kolesterol verdier

Det er forskjell på normale og optimale kolesterolverdier. Les mer om høyt kolesterol, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol, total kolesterol og . Total kolesterol kan deles opp i det gode HDL-kolesterolet og det.

Høyt total kolesterol og høye verdier av LDL-kolesterol gir økt risiko for å . Normale kolesterolverdier er avhengig av kjønn og alder. LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglyserider. De kan være arvelig betinget og kan også skyldes østrogenpåvirkning eller høy fysisk .

Stemmer det at man regner ut ens totalkolesterol eller risiko for hjertesykdom ved å summere verdiene på HDL-kol og LDL-kol og så dele på . Det blir feil om man ensidig blir overopptatt av kolesterolverdier,. De to viktigste kolesteroltypene er LDL (low density lipoprotein) og HDL . Hyperlipidemi er en tilstand med høye verdier av fettstoffer i blodet. Kolesterol kan måles både som totalkolesterol, HDL-kolesterol og LDL-kolesterol. Det er særlig innholdet av det skadelige LDL-kolesterolet i blodet som har betydning for dannelsen av åreforkalkning, mens det gode HDL-kolesterolet har en . S-HDL-kolesterol er et mål for konsentrasjonen av HDL-partikler. Det gode kolesterolet kalles HDL, og er viktig fordi det hjelper til å frakte fettstoffer bort fra.


Kolesterolverdier: Høyere dødelighet under fem.

HDL er ikke medisiner nødvendigvis påkrevd. Fastlegen kan måle din lipidprofil ved å ta totalkolesterol, LDL-kolesterol og HDL-kolesterol samt triglyserider. Balansen mellom LDL- og HDL-kolesterol er imidlertid viktig for å unngå sykdom. Høy verdi av apo B er klart assosiert med risiko for hjerte- og karsykdom. Et høyt innhold av HDL-kolesterol er gunstig for blodet fordi det er vist å. Høye kolesterolverdier kan føre til blant annet åreforkalkning og hjerteinfarkt.


Kolesterol deles normalt opp i typer: HDL kolesterol som er det gode, . HDL-kolesterol er et mål for mengden HDL-partikler, som er relativt små og tette partikler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg