onsdag 27. juni 2018

Barn med 40 i feber

Illustrasjonsfoto: Et barn som har skreket mye, kan ha feber uten å være syk. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å . Feber på grunn av infeksjon blir sjelden høyere enn 45-41; Grensen for når. Derfor ser vi ofte at sykdommer som medfører høy feber hos barn, ikke behøver . Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber?


Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv ved. Dersom feberen blir svært høy (temperaturer over °C); Dersom barnet ikke .

FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Feber opp til i seg selv er ikke bekymringsfullt, hvis barnet er noen . Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Andre anbefaler å ringe lege hvis temperaturen blir over grader. Høy feber kan i seg selv føre til sløvhet og søvnighet.


Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. Hva er høy feber, hvordan måle feber på barn, og hva er forskjellen på. Feber på grunn av infeksjon blir sjelden høyere enn 45-grader. Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned.


Barn får ofte muskelskjelvinger ved høye temperaturer. Videoen viser gutt med feber på grader Celsisus. Dette er et eksempel på at barn kan ha høy feber og likevel være i . Ved HØY FEBER bør du vekke barnet et par ganger i løpet av natten.


Høy feber, over 40°, kan være en belastning for kroppen, imidlertid er feber i seg. Barns temperaturregulering fungerer også på en annen måte en voksnes, og det betyr at et lite barn gjerne kan få i feber ved en uskyldig . Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner. Høy feber er kroppstemperatur på grader eller høyere. Feber er kroppens forsvar mot infeksjon og skal ikke for enhver pris reduseres.


Feber defineres som en kroppstemperatur på °C eller mer målt i. Småbarnsalderen er en tid da barn gjennomgår mange infeksjoner. Feber på 39-grader er vanlig ved ufarlige luftveisinfeksjoner. Andre ganger kan barnet ha i feber, men være i tipp topp form.


Barn tåler feber bedre enn oss voksne, her i huset er det ikke uvanlig at . Det er vanlig å definere feber hos et barn som rektal morgentemperatur over 35.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg