fredag 8. juni 2018

Stoffskifte definisjon

Her finner du betydninger av ordet Stoffskifte. Du kan også legge til en definisjon av Stoffskifte selv. Stoffskifte, summen av alle kjemiske reaksjoner som finner sted i hver enkelt celle i en organisme hvor formålet er å skaffe energi til vitale .

Stoffskiftet er et samlebegrep for en rekke prosesser som skjer inne i kroppens celler. Disse prosessene omfatter nedbryting og oppbygning av . Definisjon av stoffskifte i Online Dictionary. Per definisjon måles normale stoffskiftehormoner (tyroksin), forhøyet stoffskifte stimulerende hormon (TSH) og det foreligger ingen symptomer eller tegn på lavt .

Skjoldbruskkjertelen produserer hormonet tyroksin, som regulerer stoffskiftet og virker på alle cellene i kroppen. Kjertelen ligger rett nedenfor strupehodet foran . Fant setninger matching frasen stoffskifte. Oversettelse minner er skapt av mennesker, men justert av en datamaskin, som kan . Energi defineres ofte som evne til å utføre arbeid. Lavt stoffskifte kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Lavt stoffskifte behandles ved tilførsel av hormonet tyroksin (tablett).


Grunnen til at jeg spør er at jeg har (i år nå) gått på Levaxin fordi legen sa jeg har noe som kan kalles lavt stoffskifte. Disse to stoffskiftehormonene dannes begge i .

Lavt stoffskifte heter hypotyreose eller hypotyreoidisme på fagspråket. Dette er den vanligste hormonelle forstyrrelsen på . En venninne av meg som er syltynn ligger på 1 mens en annen venninne av som har hatt problemer med lavt stoffskifte lå rundt en stund. Lavt stoffskifte betyr at man har unormalt lave verdier av thyroideahormoner i blodet. Det utvikler seg gradvis, og gir seg utslag i økende . På toppen av lav stoffskifte fikk jeg endel andre plager.


Metabolsk syndrom er ikke en sykdom, men en definisjon på symptomer som. Jeg har ingen symptomer på høyt stoffskifte, tvert imot strever jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg