torsdag 21. juni 2018

Smerter i mage

Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på. Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen, sier Petter Brelin, . Magesmerter er vanlige, og som regel ufarlige. Men ved kraftige og nyoppståtte smerter, bør man raskt oppsøke lege. Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger. Smertene blir gjerne verre når du spiser, og bedre hvis du går på toalettet.


Akutt abdomen, eventuelt kronisk abdomen.

Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt . Har du smerter nedover mot høyre side av magen? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), . MAGESMERTER: Akutte sterke smerter som vedvarer bu00f8r fu00f8re til. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak . Betennelsesprosesser gir vanligvis smerter uansett hvor de er lokalisert.


Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft.

Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. For mye luft i mage-tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblåsthet og smerter. Plagene er vanligvis forbigående og kan bedres ved en bevisst . En av fem sliter med trøblete mage, selv om man ikke har en kronisk.


Smerter som kommer og går; Smerter kan komme rett etter målti men . Så fikk Amanda (20) vite at hun hadde uhelbredelig kreft. Fikk beskjed om at hun kunne dø før jul i fjor. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som. Sykdommer i magen kan også gi brystsmerter.


Du kan også gå ned i vekt og noen får magekramper og smerter. Smertene sitter ofte rundt navlen eller i nedre høyre del av magen. Symptomene er halsbrann, sure oppstøt og svie øverst i magen. I brystkassen kan noen pasienter med denne lidelsen få klemmende stråle-smerter som ofte . Det første folk tenker på når det snakkes om smerter i høyre side av magen, er jo blindtarmen.


Magesmerter er generelt klassifisert som en kjedelig, konstant verke, følelsen av svie eller prikking, eller skarpe stikkende smerter i mageregionen. En vond og oppblåst mage er også vanlig hos mennesker med denne livsstilen, og noen ganger også smerter ellers i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg