tirsdag 5. juni 2018

Fysisk smerte

Ved nerveskader beskrives smertene som verkende, brennende, sviende eller. Men så får jeg en annen ekstrem smerte i høyre hofte og ben. Vår forklaringsmodell til hvordan smerte oppstår viser seg nå å være mye mer kompleks enn tidligere antatt.

Om man skal beskrive hvordan smerte oppstår når . Dere som har født før, hvordan vil dere beskrive smertene ved rier? Ligner det luftsmerter i magen, er det mer murringer eller svie? Hvordan påvirker smerten deg i hverdagen?

Dette inkluderer all type smerte uansett hvordan det føles. Mange ganger beskrives smerten som skarp og intensiv, . Smerte har alltid eksistert og er opphav til mye lidelse. Informantene ble bedt om å beskrive sine smerter og hvordan de virket inn på livet . Vanligvis vil en person søke legehjelp når de er i smerte i motsetning til å ville. De typiske nevropatiske smertene beskrives ofte som brennende eller.


Smerte, i betydningen fysisk smerte, er en typisk sensorisk (føleorganbasert) opplevelse som kan beskrives som en ubehagelig viten om en skadelig påvirkning . Hvordan kan følelser føre til fysiske reaksjoner som smerter eller ubehag i magen? Hvordan kan vi håndtere følelser som blir til fysisk smerte?

Det er ikke så rart, for den delen av hjernen som er aktiv ved fysisk smerte, er også involvert når vi har det følelsesmessig . Smerte er en ubehagelig fysisk og følelsesmessig opplevelse som forteller deg at kroppen din trues av eller utsettes for skade. Det er fremsatt to hypoteser om hvordan psykiske problemer kan fremtre som fysiske symptomer, og da særlig som opplevelse av fysisk smerte. Dårlig økonomi kan være så vondt at det faktisk går utover den fysiske helsen din – ikke bare den psykiske. Ei jeg kjenner har slitt psykisk i lang . Jeg elsker fysisk smerte - Kropp og helse. Psykisk smerte er verre enn fysisk - Kropp og helse.


IS-1592-aktivitetshandboken-kapittel-45-smerter. Den nøyaktige forbindelsen mellom fysisk inaktivitet og langvarige smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg