tirsdag 10. juli 2018

Diare og feber hos barn

Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til at barnet. Barnediaré kan også føre til oppkast, magesmerter, lett feber og dårlig matlyst. Diaré er svært vanlig i forbindelse med mage-tarm-infeksjoner.

Den opptrer da ofte sammen med feber og brekninger. Et sikrere tegn hos spedbarn er at fontanellen virker innsunket og øynene ligger dypere i øyehulen enn vanlig. Feber, uttørring, magesmerter og dårlig allmenntilstand kan opptre.


Kan inntreffe hos barn mellom og år, ofte diare med råtten lukt.

Akutt diaré vil si at avføringen plutselig blir løsere og kommer hyppigere enn normalt. Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte . Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Barnet mitt har feber og fått påvist streptokokkinfeksjon i halsen og har begynt med . Ofte vil barnet også kaste opp og ha feber.


Ved diaré er det vanlig å ha oppkast, magesmerter og feber i tillegg til hyppig, løs og vanntynn . BARN MED DIARÉ: Det er grunn til å være obs når minstemann må mange turer. Dette viruset står for to tredjedeler av mage- og tarminfeksjoner hos norske barn, og går. Som oftest starter det med feber og vondt i magen.

Kvalme og oppkast, eventuelt ledsaget av diaré. Eventuelt feber, dehydrering og nedsatt allmenntilstand. Det kan da være lurt å sjekke barnets feber for å se hvor høy denne er. Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Risikoen for uttørring er spesielt stor ved feber kombinert med oppkast og diare.


De fleste akutte infeksjoner hos barn er luftveisinfeksjoner. Feber på 39-grader er vanlig ved ufarlige luftveisinfeksjoner. Lite drikke, derimot, kan raskt bli farlig hos små barn, særlig hvis det har væsketap, som ved oppkast og diaré.


Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en. Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Mitt barn hadde nok litt feber, men jeg tror det er mer enn en uke siden nå. Det finnes tarmsykdommer hos barn som fører til at fordøyelsen av . Hos barn med akutt diaré kan yoghurt korte ned varigheten og redusere antallet.


Dersom barnet har vondt i magen, får høy feber, blodig oppkast eller blod i . FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Hvis det har diare og oppkast kommer feberen fra en infeksjon i . Avføringen som kommer fra morsmelk kan ofte se ut som diaré, det vil si den er flytende, sterk gul i fargen og med små korn i. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme. Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg