fredag 6. juli 2018

Magesmerter rundt navlen barn

Kraftige magesmerter hos barn kan ha mange forskjellige årsaker, både. Magesmerter hos barn - hvilke årsaker krever behandling? Barnet vil nesten uten unntak lokalisere smerten til navlen uavhengig av hvor i magen.

Akutt blindtarmbetennelse (appendisitt) er en plutselig betennelse i blindtarmen. De typiske symptomene er smerter rundt navlen tidlig i forløpet. Akutte magesmerter hos barn har mange årsaker og kan være vanskelige å. Sykdomspanoramaet begynner å ligne de voksnes, særlig fra rundt .

Større barn og ungdom kan beskrive at smerten starter rundt navlen. Blindtarmbetennelse begynner ofte med diffuse smerter ved navlen, . Gi ikke barnet noe å spise hvis det har magesmerter, og i første omgang bør det. Magesmerter som begynner like over navlen og beveger seg nedover langs . Hei, Smerter pga forstoppelse er et betydelig helseproblem for mange barn. Barn med vondt i magen vil sjelden spise eller drikke.


Det begynner som regel med magesmerter rundt navlen eller i øvre del av magen. Barn peker oftest på navlen når de har smerter i den nederste delen av magen. Barn med kolikk gråter rundt fire timer i døgnet - barn som ikke har kolikk gråter .

Typiske begynnende symptomer er smerter rundt navlen. Vanligvis defineres kronisk residiverende magesmerter (RAP – recurrent abdominal pain). Kronisk obstipasjon finnes hos 5– av barn med RAP, med stor variasjon i . De vanligste symptomene er diare og magesmerter. Smertene sitter ofte rundt navlen eller i nedre høyre del av magen.


Barn som ikke får i seg nok næring, vokser ikke tilstrekkelig. Som oftest begynner det med smerter rundt navlen, som etterhvert flytter seg til. Blindtarmbetennelse kan ramme alle, men ses hyppigst hos barn og unge . Akutte skader i magen og årsaker til magesmerter.


Milt og lever ligger lengre nede hos små barn enn hos større barn og voksne. Symptomene kan være magesmerter, kvalme og feber. Hos barn kan nemlig blindtarmen sprekke tidligere enn hos voksne, og det er derfor særdeles . Noen barn har bemerkelsesverdig ofte magesmerter, og da kan det. Hvis magesmerter på et annet sted enn å sitte rundt navlen; Hvis . Tilstanden ses ofte hos barn og unge, og kjennetegnes av økende uvelfølelse og magesmerter i epigastriet eller rundt navlen, samt manglende . Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft.


Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. Feber hos barn - når bør man kontakte lege? Blindtarmbetennelse starter i typiske tilfeller med smerter i mellomgulvet og kvalme.


Dette er vanlige symptomer, særlig hos barn, og som regel er det en. Nå, et halvt år senere, går jeg fortsatt rundt med magesmerter, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg