mandag 9. juli 2018

Vaksine hepatitt a og b

Gå til Hepatitt A+B-vaksine - Hepatitt A+B-vaksine har ATC-kode J07B C20. Hepatitt B-vaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet forbarn med foreldre fra land med høy forekomst av sykdommen. DOBBEL: Twinrix gir effektiv beskyttelse mot både hepatitt A og B.

Vaksinasjon med vaksine mot hepatitt A og hepatitt B består av tre doser . En kortfattet beskrivese av hvordan de forskjellige vaksiner skal doseres. I utgangspunktet anbefaler vi å følge bruksanvisningen, men om noen har glemt å ta den siste dosen sist de skulle fått hepatitt A og B vaksine . Jeg har tatt doser Twinrix (vaksine mot hepatitt A og B).

Den første mnd før jeg reiste til Thailand og den andre uker før. Hepatitt B er en svært vanlig virussykdom i u-land; milliarder mennesker er. Ved reise til land hvor det er fare for smittsomme sykdommer er vaksinering viktig.


Hepatitt B: Hepatitt B-vaksine anbefales helsepersonell, samt barn og . Twinrix Adult er en vaksine som brukes til voksne og ungdommer, år og eldre, for å forhindre to sykdommer: Hepatitt A og hepatitt B. Vaksinepris er Folkehelseinstituttets pris rundet opp til nærmeste kr. De som er i risikosonen for å bli smittet av hepatitt B, bør vurdere vaksinasjon for å forebygge sykdom. Hepatitt A og B – Twinrix – voksen, 46-, 12-, 580-. Hepatitt B er en infeksjon med et virus som angriper leveren. Infeksjonen kan være så mild at forløpet er uten symptomer.


Hepatitt B viruset kan føre til akutt leverbetennelse som kan føre til kronisk bærertilstand. Om ønskelig kan en ta en kombinert hepatitt A+B vaksine. Hepatitt B smitter også ved seksuell kontakt og ved blod og blodoverføring, akupunktur, piercing og tatovering. Hepatitt B‑vaksine gis til smitteutsatte personer. Hepatitt B smitter via blod og seksuell kontakt, har gitt utbrudd og ses.


A; Symptomer på hepatitt A; Gode råd som kan forebygge hepatitt A på utenlandsreiser; Hepatitt A vaksinasjon . Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes hepatitt B-virus. Viruset finnes i blod og i blodholdige kroppsvæsker. Smitte skjer gjennom slimhinner eller skadet . Hepatitt B-virus (HBV) forårsaker akutt leverbetennelse som kan føre til kronisk bærertilstand. Viruset finnes hovedsakelig i blod og i kroppsvæsker som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg