fredag 6. juli 2018

Hva er vitaminer og mineraler

Menneskekroppen trenger vitaminer og mineraler for å overleve. Vet du hvilken tilstand personen på bildet har, eller hva som er årsaken til . Hva skjer dersom vi spiser for lite vitaminer?

Vannløselige vitaminer lagres ikke i kroppen på samme måte. Vitaminer er næringsstoffer som kroppen din trenger for en lang rekke viktige prosesser. Kroppen trenger for eksempel vitaminer for å bygge . Lurer du på hva de forskjellige vitaminene og mineralene er godt for?

Les om dette i Norvital sin vitaminguide. Les denne oversikten over vitaminer som finnes og hva slags funksjon de. Mens proteiner, lipider og karbohydrater er makronæringsstoffer som er viktig for kroppens energiomsetning, er vitaminer, mineraler og . Kroppen vår trenger vitaminer og mineraler for å fungere, men kun i ørsmå mengder.


Dersom vi får i oss for lite - eller for mye - kan vi bli syke. Her får du oversikt over viktige vitaminer og mineraler. På de enkelte artiklene finner du nyttig informasjon om hvem som trenger hva, og hvor mye man bør få i . Vi kan få kroppen til å fungere bedre både fysisk og psykisk ved å balansere inntaket av næringsstoffer, så det blir optimalt i forhold til hva kroppen egentlig . Visste du at vitaminer og mineraler finnes naturlig i all ubehandlet mat.

Men risikoen med vår moderne, høyeffektive matproduksjon er at den . Fagstoff: Vitaminer er stoffer som er livsnødvendige for oss, men som vi. Sammenhengen mellom vitamin D og kalsium. Fagstoff: Mineralene er, som vitaminene, nødvendige for mange prosesser i kroppen vår. I motsetning til vitaminene er flere mineraler viktige . Vitaminer og mineraler er nødvendig for å opprettholde en sunn kropp.


Som vitaminer og mineraler er nødvendig for å opprettholde en sunn kropp, noen anser . Vitaminer Ordet vitamin betyr liv, og betegner stoffer som er livsviktige for kroppen. Vitaminer, mineraler og sporstoffer kalles med en fellesbetegnelse for. Hva mest vannlege vitaminer finn du i denna maten ? Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Et variert kosthold rikt på grønnsaker og frukt, vil som oftest gi deg vitaminene og mineralene . Jern er et mineral som er helt nødvendig for kroppen.


Både for lite og for mye jern kan føre til alvorlig sykdom. Jern er blant annet nødvendig for oksygentranspo. STYLE=border-color: #0000BORDER=HSPACE=Tekst: '.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg