mandag 23. juli 2018

Langvarig diare etter ferie

De vanligste feriesykdommene nordmenn får i utlandet. Jeg har fortsatt diaré og er blitt tynnere. Turistdiare er en akutt diaresykdom som skyldes smitte med bakterier, virus eller parasitter hos turister.

Var på ferie i Egypt for to uker siden, og fikk mageinfeksjon dagen etter at jeg kom hjem. Har hatt diare 10-ganger daglig i dager nå. Så langvarig diare, da hadde jeg tatt en legetur. Det er slikt som skjer, jeg har hatt store mageproblem i åresvis og er enormt nøye på ferie, .

Nordmenn reiser stadig mer, og ønsker etter hvert at ferien skal være. Langvarig feber og slapphet som ikke går over kan være resultatet. Stoppende middel som loperamid kan brukes dersom det ikke foreligger feber eller blodig diaré.


Hallgeir kommer på grunn av diaré, som han har hatt i mer enn to uker etter en ferie i Tyrkia. Han pleier vanligvis å ha normal avføring en gang . Giftstoffene virker raskt (få timer) etter inntak. Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber. Et fremmed virus som slår seg ned i tarmen vil først gi symptomer etter 1-døgn.


DIARÉ: Ikke tilbring ferien på toalettet.

Diaré, løs mage, hard mage og forstoppelse har mange årsaker. Andre definisjoner på diaré er når avføringen formes etter toalettskålen og . Du oppdager larvene ved at det klør, og etter en eller to uker utvikler det. Dette er langvarig diaré som i tillegg gir en veldig vond prompelukt.


Diaré er løs og hyppig avføring, og skyldes svært ofte virus eller bakterieinfeksjon i. Diaré på utenlandsreiser, såkalt turistdiaré er en av de vanligste helseplagene vi opplever på ferie. Akutt diaré går over av seg selv etter relativt kort tid. Turistdiaré er en samlebetegnelse på alle former for akutt diaré som oppstår i forbindelse. Ved diaré som ikke går over etter 4-dager med egenbehandling. Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré.


Typiske symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré som oppstår akutt noen timer etter inntak av bedervet mat. Langvarig diaré og løs mage (2-uker) kan også skyldes allergi, kronisk betennelsessykdom i. Mange pasienter kaller det diaré når de går ofte på do, selv om de ikke får tømt. Slår man opp i Felleskatalogen vil man finne at diaré, forstoppelse, kvalme, . Vær ekstra obs dersom du skal på ferie til Thailand og Asia-området.


Ved mer langvarige og kraftige plager må man oppsøke lege for. Debatten er stengt mellom og 0 og stenger automatisk dager etter publisering. De mest populære feriereisemålene i utlandet er Spania, Danmark, Hellas,.


Tilfeller meldt MSIS 20med smittested utlandet etter utreise fra Norge etter aldersgrupper. Barn kan bli svært syke dersom de får diaré eller luftveisinfeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg