torsdag 19. juli 2018

Kontakteksem ansikt

Kontakteksem oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i direkte kontakt med. Hos finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) . Symptomer (kun ansikt og hals): Blir rødskjoldete, kan klø noe, etterhvert blir huden tykkere og ruglete, hard og hoven.

Ved rengjøring (oppvask etc) kan det også komme toksisk kontakteksem i ansikt, på halsen og evt foran på brystpartiet som utsettes mye for damp og dråper fra . Hos prosent av de som har kontakteksem, finnes eksemet på hendene (håndeksem). Vi kan imidlertid også finne det på andre steder, for eksempel hals, . Kontakteksem er eksem som oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i kontakt med.

Håndeksem er en vanlig form for kontakteksem. Informasjon om rsaker, utredning og behandling av utslett i ansiktet. KontaktekseEksem som skyldes kontakt med stoffer som virker irriterende, eller noe . Jeg lurer på hvor lenge jeg kan belage meg på at det vil vare? Jeg ser jo ikke ut, er som en kjøttkake i ansiktet. I noen situasjoner nærvær av utslett i ansiktet er et varsel om andre problemer i andre.


Voksne: eksemet manifesterer seg mer til ansikt, hvor det. Konserveringsmidler er en av de viktigste årsakene til kontakteksem. Områder som ansikt, hals, hender og armhule er områder som ofte er .

Kontakteksem på ansiktet (eller dermatitt) tar sted når huden berører noen ting som irriterer den og setter i gang en allergisk reaksjon. Hos framförallt kvinnor kan hudutslag i ansiktet vara orsakat av kontakteksem, och då ofta pga smink och hudkrämer. Här gäller det att metodiskt försöka utesluta . Toksisk kontakteksem forekommer langt hyppigere enn allergisk. Ved kontakteksem i ansiktet blir gjerne øyelokkene så hovne at det er lett å tro at det er der . Oslohudlegesenter: Behandling av kontakteksem.


Behandling av kontakteksem Kontakteksem utløses av irriterende eller allergiske stoffer som kommer i kontakt . Har jo selvfølgelig reagert på en eller annen krem og fått kontakteksem i hele ansiktet. Aldri hatt kontakteksem før, så aner ikke hvordan jeg skal . Om lag av de som rammes av eksem er under fem år, og utslett hos barn kommer oftest til syne i ansiktet og på hender, føtter og hodebunn. Kontakteksem er primært fremkalt av påvirkninger utenifra.


Ved akutt kontakteksem oppstår hevelse i huden, sin sterke rødhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg