onsdag 25. juli 2018

Katt flått

Hvis du finner en flått på hunden eller katten din, er det veldig viktig å fjerne den snarest. Gjør det til en vane å undersøke dyret ditt jevnlig. Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin.

Vi får ofte spørsmål om det er fare for at dyret kan være smittet av borreliose som . Jeg så at dene ene katta vår hadde en flått sittende midt mot panna i hodet sitt i dag. Kåre kom inn til klinikken fordi eierne hadde oppdaget en kul i huden når de satt og koste med han. Etter nærmere undersøkelse viste det seg at .

Våre hunder og katter ferdes ofte utenfor stier, og er derfor yndede ofre for flåttbitt. De fleste flåttbitt er ufarlige, men flått kan i sjeldne tilfeller overføre alvorlige . Det mener i hvert fall veterinær Mai-Gret Jacobsen som jobber både ved Moss og Son Dyreklinikk. Allerede i februar i fjor fikk hun inn en katt . Kattene mine fikk fly ute forrige helg, og nå oppdaget jeg nettopp en flått på den ene.


Forsøkte å fjerne den, men fikk ikke ut alt, og nå er katta . Vi annbefaler alikevel fjerning av flått på katt på . Hvis hunden eller katten først har blitt bitt av flått anbefaler veterinæren at man fjerner den med pinsett eller flåttang. En av mine hunder fikk en flått på hodet, og etter at jeg fjernet den ble det en.

Du kan bruke flåttmidler på katt, men sjekk med dyrlegen først. Det finnes preparater som beskytter mot flåttbitt, som er spesielt tilpasset katter. Disse vil du få informasjon om og resept på om du kontakter din . Det er viktig å fjerne flått som har festet seg i huden for å unngå smitte av. Beskyttelse mot flåttbitt i områder med mye flått.


Det finnes bare ett godkjent legemiddel mot flått som katten kan bruke. Flere midler er godkjent for hunder, men katten tåler dem ikke, forklarer . Flått og sykdommene de kan overføre til våre hunder og katter. Flått er et blodsugende middedyr som er vanlig langs kysten fra svenskegrensen i sør til . Katten vår fikk flått bak øret, vi fjernet den, men det sittert fortsatt en liten rest igjen. Er det noen som vet om dette er farlig for katter?


Katten er selvsagt allerede behandlet med flåttmiddel, men i går fant treåringen . Katten blir også bitt av flått, og det finnes egne flåttmidler til bruk på katt. Katten er generelt mindre utsatt for flåttbåren sykdom, men ved siden av at den selv kan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg