tirsdag 10. juli 2018

Diastolisk blodtrykk

Diastolisk blodtrykk, blodtrykket under hjertets hvilefase, diastolen. Det arterielle blodtrykket svinger i takt med hjertets pumpevirksomhet. Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring.


Det kalles undertrykket eller det diastoliske trykket. Undertrykket er trykket i arteriene mellom hjerteslagene, altså når hjertet hviler. Dette trykket kaller vi det diastoliske trykket.


Blodtrykk er et kjent begrep, og alle vet at det er viktig å ikke ha høyt blodtrykk.

Før hadde man fokuset på undertrykket, det diastoliske. Blodtrykket ble målt ved hjelp av en trykkmåler eller andre elektroniske enheter. Målingen av blodtrykket omfatter systolisk og diastolisk blodtrykk. Den diastoliske trykkverdi er alltid mindre enn verdien av det systoliske blodtrykk. Når det diastoliske blodtrykket er for lavt, er kjent som lavt blodtrykk eller . Din diastolisk blodtrykk tallet representerer trykket som er til stede på når hjertet er avslappet eller, med andre or når hjertet er mellom beats.


Et lavt diastolisk blodtrykk kan skyldes mange faktorer, noen midlertidig og andre kroniske. Et lavt diastolisk blodtrykk er vanligvis definert av en diastolisk . Det lave blodtrykket (det diastoliske blodtrykket), er trykket som utøves på. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom . Det systoliske blodtrykket kalles også overtrykket, og viser trykket i arteriene når hjertet trekker seg sammen. Det diastoliske blodtrykket, eller undertrykket, . Figur viser systolisk blodtrykk og figur diastolisk blodtrykk.


Basert på Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag . Diastolisk trykk er et mål for det trykk hvormed blodet treffer veggen av arterien under øyeblikk i mellom kontraksjoner i hjertet. Når du sjekke blodtrykket, vil du motta en lesning som inneholder to tall uttrykt i et format som ser ut som en brøk. Den øverste nummeret er ditt systoliske . Blodtrykket vårt er en måling av kraften som trykker på veggene i årene våre.


Vi måler to trykk, det systoliske, overtrykket, og det diastoliske, . Det systoliske, øverste trykket er toppen av pulsbølgen som angis først, og det laveste trykket, det diastoliske . Vi snakker om systolisk og diastolisk blodtrykk. Systolisk trykk måles når hjertet pumper ut blo og diastolisk trykk måles når hjertet relaxerer og fylles med nytt . I tillegg ønsket man å se om det var endringer i kosthol fysisk aktivitet og kroppsvekt siden endring .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg