onsdag 18. juli 2018

Kreft i tunga

Tungekreft, ondartet svulst utviklet i tungen. I mer enn av tilfellene er svulstene plateepitelkarsinomer utviklet fra overflaten av tungen. Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget.

Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, . Denne typen kreft er mer utbredt blant tunge røykere og de som bruker for mye alkohol. De fleste muntlig kreftformer begynne i tungen og . Ordet ”kreft” er et sterkt ladet or og jeg begynte selvfølgelig å gråte da.

Symptomer og årsaker til kreft i strupen, munnhule, svelg, nese, bihuler eller. Den tunge, som er i munnhulen, er en muskel organ rik tilførsel av nerver og blodkar. Tungen er alltid holdes våte ved hjelp av et tynt membran kalt mucosa og . Ved kreft i tungen kan det være aktuelt å fjerne enten en del av eller halve tungen. Inngrepet avhenger av størrelsen på svulsten og utføres med helbredende . Tungen kreft er den mest utbredte av alle, men er ofte manifestert i aktive røyker og drikker, noe som har gjort gjennom årene sin tilstedeværelse i. Andre tilstander, som blant annet betennelse i munnen, tungen eller tannkjøttet, kan gi lignende symptomer og forveksles med kreft i munnhulen.


Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom. Her er listen over forandringer på tungen og hva de kan være tegn på. Hun forsker også på kreft og kreftbehandlingseffekt på munnhelse. Nå er det nesten er år (mnd) siden jeg fikk beskjeden om at jeg hadde kreft i tungen, jeg velger å skrive dette innlegget med en del tanker . Store vonde blemmer, særlig de ved tunga, gjorde det vanskelig å spise,.


Rikshospitalet, ble kreften oppdaget tidlig og fjernet grundig. Tungen kreft eller tungen karsinom er en type svulst i hodet og nakken. Tungen kreft starter vanligvis fra slimhinnen av tungen og slimhinnen av . Kreft i munnhulen og tungen kreft - kom i munnen både ondartede og godartede svulster for. Etter at jeg bestemte meg for å søke på nettet om nummen tunge, så kom jeg over en side om kreft. Munnkreft er kreft som utvikler seg i vevet i munnhule, tunge, gummer, lepper, mandler, spyttkjertler eller i svelg.


De fleste tilfellene av munnkreft utvikles i . Aftøse sår og infeksjoner er vanligste årsaker til smerter i tungen. Nevrologiske sykdommer som MS kan også gi tungesmerter og lammelser. Det var en svulst på størrelse med en valnøtt på tunga mi, og ingen andre leger hadde .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg