mandag 9. juli 2018

Hepatitt a b og c

Hepatitt betyr leverbetennelse og kan forårsakes av mange ulike mikroorganismer. De vanligste er hepatitt A-virus, hepatitt . Fakta om hepatitt A, B og C omhandler symptomer, smittemåte, smitteforebyggende tiltak og hva helsevesenet kan tilby av behandling og . Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt A-viruset, hepatitt B-viruset og hepatitt C-viruset. Hepatitt C kan hos 70– av de smittede få et kronisk forløp der en del utvikler en kronisk.


Hepatitt C smitter mer sjelden seksuelt, men det forekommer. Utenom hepatittvirus A, B, C, D og E er det særlig cytomegalovirus (CMV) og Epstein-Barr-virus (EBV) som kan være årsaken til hepatitt, men .

Pass på at pakningen ikke kommer borti veggen i kjøleskapet og fryser. Kombinasjonsvaksine mot hepatitt A og B (Twinrix voksen, Twinrix paediatric) kan. Påse at pakningen ikke kommer borti veggen i kjøleskapet.


Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt C viruset. Hepatitt C (Norsk Helseinformatikk); Fakta om hepatitt A, B og C på ulike språk .

Hepatitt C er en betennelse i leveren forårsaket av en infeksjon med hepatitt C virus. Hos 75- av alle pasientene som smittes, er det ingen . Alle som har hepatitt A, B eller C, kan oppleve hudkløe. I svangerskapet kan hepatitt A føre til sterkere hudkløe enn hos ikke-gravide på grunn . Begrepet hepatitt refererer til svelling av leveren, et scenario som kan være ganske katastrofale til den generelle mekanikk av kroppen. De vanligste er hepatitt A, B og C-virus. Hepatitt A smitter vanligvis gjennom forurenset mat og drikkevann.


Sjansen for smitte med hepatitt C under fødsel fra mor til barn, er regnet for å. Fakta om hepatitt A, B og C : og om hvordan du unngår smitte. Publisert: Oslo : Statens helsetilsyn, 1996. Etter vakta mi så gikk jeg gjennom papirene hennes.


Det viste seg at pasienten hadde hepatitt a, b og c. Hepatitt betyr betennelse i leveren, etter hepar, som betyr lever. Det finnes flere typer virushepatitter, som deles i A, B, C, D og E.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg