mandag 25. januar 2016

Når kommer tennene

Dernest kommer de fremste jekslene, 1-årsjekselen, hjørnetenner og de bakerste. Her er gode råd for når tenner til små barn bør pusses med fluortannkrem, . De fleste barn får sine første tenner når de er mellom og måneder gamle,.

De første melketennene kommer i 5-måneders alder. Det er imidlertid store variasjoner, noen barn får ikke . En baby får tenner nede først, og det er de to midterste tennene i. TANNTID: Når barnet er rundt måneder kommer ofte de to første tennene .

Vanligvis kommer de permanente tennene fram når barnet er mellom og år. En permanent tann kan vokse ut noen dager etter at melketannen har løsnet, . Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere. Noen barn har tenner allerede når de blir født, mens andre får sine . Alle babyer er forskjellige, men vanligvis kommer de første fortennene når babyen er omkring seks måneder gammel. Forut for tannfrembruddet er det påtakelig . Tenner som bryter ut av gummene, kan forårsake gråt hos de minste.


Det vanligste er at det er de to fremste tennene i underkjeven som kommer først, så de to . Når barn får tenner påvirkes av kjønn og arv, men å få første tann rundt seks måneders alder er.

Tannpuss morgen og kveld bør starte når første tann kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg