torsdag 8. desember 2016

Masse blod i urinen

Blod i urinen er et veldig vanlig symptom hos pasientene på legekontoret. Når skal fastlegen skrive henvisning til urolog, når skal han (hun) . Blod i urinen eller hematuri er et alarmsignal og viktig symptom ved sykdommer og skader i nyrer eller urinveier.

Når det er synlig blod i urinen, må det tas på alvor og sjekkes ut. Blod i urinen (hematuri) kan komme fra blødningskilder hvor som helst i urinveiene. Hjernen er sammensatt av grå og hvit masse og består av millioner av . Blod i urinen skal alltid undersøkes av lege.

Som regel skyldes det urinveisinfeksjon, men det kan også være mer alvorlige sykdommer som er . Blod i urinen hos menn kan komme av forskjellige årsaker, og stamme fra ulike deler av urinveissystemet. Våre erfarne urologer utreder blod i urinen. Det tok dager fra det var vondt til det var synlig blod i urinen. Tok også masse blodprøver og fikk beskjed om at alle så fin ut. Blod kan gjøre urinen rød- eller brunfarget, men det kan også være blod i urinen selv om den ser normal ut.


Usynlig blod i urinen kan være et tidlig tegn på blærekreft. Hva slags sykdom er det sannsynlig at man har hvis man pisser blod? Er du pårørende til noen med spiseforstyrrelser?

Blod i urin eller avføring kan være svært alvorlig. Dersom du har symptomer på urinveisinfeksjon skal du drikke masse væske for å få skylt ut . Synlig blod i urinen forekommer ikke så ofte, men om det skjer bør du kontakte legen din umiddelbart. Veldig ofte får vi inn et kjæledyr på klinikken som har blod i urinen. På vinteren oppdager ofte eierne det tidlig, da de ser spor av blod i snøen, mens på . Menn har lett for å bagatellisere symptomer, og ønsker at de forsvinner av seg selv.


Men har du for eksempel blod i urinen skal du gå til lege, . Jeg spyttet masse på pinnen før jeg stakk den inn, om det skulle hatt en. Blod i urinen i din alder så er det som oftest på grunn av en betennelse eller infeksjon . Blod i urinen var ikke urinveisinfeksjon, men blærekreft. Det hadde hun aldri gjort før, hun hadde jo alltid hatt masse energi. Annen adferd som er vanlig å se er at katten vasker seg mer intenst på magen . Smertene ble bare værre, og siden jeg skulle ha med urinprøve kunne jeg ikke tisse. Jeg tisset tykt som blod og det var nærmest svart!


Jeg har vært hos legen nå og det var litt blod i urinen, men hva vil det si?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg