fredag 16. desember 2016

Sykdom ms

MS er en sykdom som medfører ødeleggelse av isolasjonslaget (myelinet) rundt nervetråder i hjernen og ryggmargen. Multippel sklerose (MS) er en sykdom som rammer nerveceller. Det finnes behandling som kan bremse utvikling av multippel sklerose.

Multippel sklerose, eller MS, er en sykdom i sentralnervesystemet. Den rammer hovedsakelig i en alder mellom og år og er dobbelt så vanlig hos kvinner . Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom som angriper sentralnervesystemet, det vil si hjerne og ryggmarg. MS er altså ikke primært en autoimmun sykdom men en sykdom preget av.

Når man får sykdommen kan man i utgangspunktet ikke si hvilken form av MS man . Her kan du lese om sykdommen MS, hva den innebærer, hvordan den behandles og hvordan man kan finne hjelp i samholdet. Multippel sklerose, MS, er en kronisk sykdom som angriper sentralnervesystemet, både i hjernen og i ryggmargen. Vi vet ikke per i dag hva som forårsaker multippel sklerose (MS), heller ikke hva som gjør at visse, ofte unge personer, rammes av sykdommen og andre ikke. Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom i den hvite substans i sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg).


Symptomene skyldes betennelsesforandringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg