torsdag 29. desember 2016

Flått katt sår

Men hvis du tror noe av flåtten sitter igjen ville jeg renset såret godt for å få vekk alt. Også burde du kjøpe et instrument til å fjerne flått med hvis katten allikevel . Katten min på ett år har fått en stor hard kul på ryggen.

Jeg så et bittelite sår midt på kulen (skorpen), og tenkte han hadde fått et vepsestikk. Hei Vi har to katter og den ene får alltid mye flått. BufretLignendeHvis du finner en flått på hunden eller katten din, er det veldig viktig å fjerne den snarest.

Gjør det til en vane å undersøke dyret ditt jevnlig. Har dyret fått en byll som ikke vil leges? Eller har dyret ditt skadet seg alvorlig? Hunder og katter risikerer alltid å få sår og . Den allergiske reaksjonen og området sensitivitet kan medføre at katten å slikke og klø på bittet, noe som kan resultere i blødninger og sår. Katten vår fikk flått bak øret, vi fjernet den, men det sittert fortsatt en.


Det er ikke farlig, men følg med om det kommer infeksjon i såret. Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin. Vi får ofte spørsmål om det er fare for at dyret kan være smittet av borreliose som .

Svært få flåttbitt resulterer i sykdom, men både hunder og katter som blir bitt av flått kan bli smittet med flåttbåren sykdom. Jo raskere en flått som har bitt seg fast i . Dersom du blir bitt av flått er det viktig å fjerne flåtten så raskt som mulig. Sjekk også hunder og katter som beveger seg i flåttområder.


Hvis flåtten har fått sitte litt blir ofte huden litt sår rundt og noen ganger er. Hvis såret blir hovent og irritert kan du tørke godt over med Klorhexidin eller Pyrisept. Hos Felleskjøpet får du kjøpt både flått-fjerner og flåttmiddel som kan brukes til både hunden din og deg selv. Flått, Blodsuger, kan ved mange bitt gi katten blodmangel.


Hm, er det vanlig at katter blir hovne der de har hatt flåttbitt mange uker senere. Eneste jeg gjorde var å rense og smøre såret med bacimycin. Hvor mange flått som er bærer av Borrelia-bakterien varierer fra område til. Også katter og hunder kan bli syke av flåttbitt, og flåtten bør fjernes i løpet av et . Det er viktig å fjerne flått som har festet seg i huden for å unngå smitte av Borreliabakterien.


Unvik å trykke på den blodfylte kroppen – smittestoffene presses da ut i såret. Det finnes også spot-on preparat eller spray til bruk på katt som er virksomt . Flått Flått venter i langt gress for så å feste seg til katten, graver så munnen inn i huden. Små, men dype sår, kan se uskyldige ut i begynnelsen, for så å utvikle .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg