fredag 23. desember 2016

Barnesykdom utslett uten feber

Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på kroppen samtidig. Sår hals og feber til 38-40°C som etter hvert ofte er ledsaget av oppkast, uvelhet og. De fleste blir friske av seg selv uten behandling.

Kløende utslett uten feber kan være elveblest, men det beskrives. Barnesykdom med utslett og feber som forårsakes av rubellaviruset. Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, som kan lindres.


Symptomer: Høy feber i dager, uten at allmenntilstanden er spesielt dårlig.

Sykdommen kalles den femte barnesykdom fordi den er den femte av en. Den gir et typisk utslett uten samtidig feber eller påvirkning av . Dra til en lege dersom barnet i tillegg til utslettet har høy feber, pustebesvær, oppast eller har nedsatt allmenntilstand. Både fjerde- og femte barnesykdom smitter via dråpesmitte. Rengjør skånsomt uten å tørke ut eller irritere huden.


Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Den femte barnesykdom, tredagersfeber eller vannkopper. Den femte barnesykdom er en svært vanlig virusinfeksjon.


Den gir et typisk utslett og smittes fra person til person via hoste (dråpesmitte) eller.

Hvitvask som lindrer kløe fås kjøpt på apotek uten resept. Den fjerde barnesykdommen kalles tredjedagsutslett og rammer så og si alle barn. De fleste barn smittes av voksne som bærer viruset med seg uten å være . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på.


Det er umulig å si hva utslettet kan skyldes uten å ha sett det. Meslinger er blant de klassiske barnesykdommene med luftveissymptomer, feber og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg