onsdag 7. desember 2016

Senebetennelse under foten

Jeg har i de siste ukene fått mer og mer vondt under fotsålene, akkurat der helen slutter og går over til et mykere felt. BufretLignendePå undersiden av foten har vi seneplate som kalles plantarfascien. Den har utspring fra forkanten av hælbenet og brer seg i vifteform frem til tærne.

Senebetennelse kan være svært smertefullt og vanskelig å bli kvitt. Det vanligste område for smerten er under foten inn mot hælbenet. Dette er en tilstand som behandles som en typisk senebetennelse og her finnes det god . Typiske symptomer ved betennelse i foten er lokal hevelse, rødlig irritert hud og smerte ved trykk. Fettputebetennelse (gir typisk smerter i fettputen under hælen).


Populær artikkel: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE? Under en senebetennelse i akutt fase kan det skje:. Avstå fra all fysisk aktivitet som innebærer å bruke foten. For alvorlig foten senebetennelse, slitasje en under-kne cast i seks til åtte . Plantarfasciitt gir typisk smerter under foten og hælen som er spesielt ille om. Senebetennelse kan være vondt og ubehagelig.


Plantarfasciitt er en tilstand som kjennetegnes av smerter under foten og inflammasjon (betennelse) i et tykt bånd av bindevev som kalles plantarfascien. Jeg har hatt senebetennelse under foten i mange år nå.

I begynnelsen så trodde jeg at det var overbelastning siden jeg er veldig aktiv. Senebetennelse er en betennelsesreaksjon i en sene. Senebetennelse er kroppens måte å forsvare mot overbelastning. Går jo an å ha senebetennelse i alle sener.


Vanlig tilstand karakterisert av smerter under helen hos voksne og utløst av. Smerter under foten kalles ofte for plantarfasciitt. Jumpers knee (smerter under kneet); Kronisk senebetennelse i akillessene; Smerter under foten og i hælen.


Vi har kort eller ingen ventetid på behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg