tirsdag 13. desember 2016

Hva er hypertensjon

Høyt blodtrykk, hypertensjon, betyr at trykket i kroppens pulsårer er høyere enn det som defineres som normalt. Høyt blodtrykk, hypertensjon, skyldes et samspill av mange faktorer. Først og fremst må man være oppmerksom på at høyt blodtrykk ikke er noe absolutt begrep med helt klare .

Med sekundær hypertensjon mener vi høyt blodtrykk som er forårsaket av sykdom i et annet organ,. Les hva LHLs ernæringsfysiolog sier om salt og mat her. For andre betydninger av ordet hypertensjon, se Hypertensjon – andre betydninger.


Hypertensjon kan defineres som vedvarende diastolisk blodtrykk over 95. Når gjennomsnittstrykket er forhøyet kalles det hypertensjon. Grensene for hva man kaller høyt blodtrykk ligger lavere ved 24timers måling og ved nyresykdom . Inndeles i primær og sekundær hypertensjon. Primær (essensiell) hypertensjon ( ) er høyt blodtrykk uten entydig definerbar årsak. Det er vanskelig å sette en grense for hva som er behandlingskrevende.


Eldre personer med isoloert systolisk hypertensjon eller personer med . Blodet pumpes bort fra hjertet gjennom pulsårene . Blodtrykket måles både når hjertet trekker seg sammen og når det er avslappet. Essensiell hypertensjon er høyt blodtrykk som ikke er forårsaket av en annen tilstand.

Hypertensjon som resulterer fra en annen helse-tilstan slik som kronisk . Når en pasient som har hypertensjon eller høyt blodtrykk, er styrken av blod mot blodårene for sterk. Hypertensjon er kjent som en stille morder fordi . Hypertensjon oppdages bla via gjentatte blodtrykks- undersøkelser. Når en lege eller sykepleier måler ditt blodtrykk sier hun gjerne at “du har 1over 60” . Høyt blodtrykk (hypertensjon) betyr at trykket i kroppens pulsårer er høyere enn. Hypertensjon som resulterer fra en annen helsetilstan slik som kronisk . Visste du at høyt blodtrykk (hypertensjon) er en risikofaktor for utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresykdom?


Les mer om symptomer og årsaker, samt hva . Det anbefales å definere mild hypertensjon som blodtrykk 1- 1mmHg. Måling av blodtrykk bør skje med samme presisjon hva gjelder målefeil, som i . Prevalens av hypertensjon (1eller mmHg). Sekundær hypertensjon med en underliggende,. Hva kan intensivsykepleieren gjøre for å forebygge intra-.


Målet for oppgaven er å øke fokuset på intra-abdominal hypertensjon (IAH), som er forhøyet buktrykk,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg