mandag 19. desember 2016

Hovne lymfeknuter bak øret

Lymfeknuter er ansamlinger av lymfeceller. Lymfecellene er viktige faktorer i vårt forsvarssystem mot infeksjoner (immunsystem), og de bidrar til å beskytte . Nå på mandag har jeg plutselig fått hovne kjertler bak ene øret (samme side som den store på halsen).

Disse har ikke vert der tidligere, så de . Jeg fikk for to år siden to harde kuler på benet bak mitt venstre øret, da de ikke forsvant gikk jeg til min fastlege. Var tilfeldig hos legen for å ta noen prøver og spurte om han kunne . Den kulen du har bak øret, kan være en hoven lymfeknute.

I forbindelse med en infeksjon kan lymfeknutene ofte hovne litt opp. Hovne lymfekjertler kan man få i forbindelse med sykdom når immunforsvaret et aktivt. Bak øret har du grupper av lymfekjertler som kan ved sykdom kan hovne . Fire år gamle Henrik hadde en peanøttstor klump bak øret.


Hovne lymfekjertler på halsen forekommer ved ondartete . Ved en halsinfeksjon, enten det er virus eller bakterier, får du hovne og ømme lymfeknuter bak kjevevinkelen. Det er masse lymfeknuter oppover halsen og bak ørene. Er du forkjølet, vondt i halsen, vondt i ørene, sår i . Baby med lymfeknute bak øret og i nakken - Anonymforum.

Kul bak øret på baby mnd - Anonymforum - Forum - Klikk. BufretDet kan også være noe mer enn en hoven lymfeknute og svulsten vises i regionen bak øret, vanligvis der skallen møter øret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg