fredag 9. desember 2016

Enzymer i ananas

Hvorfor kan vi ikke tilsette friske ananas- eller kiwibiter når vi lager gelé, men kan. I kiwi og ananas er det enzymer som heter proteaser, og deres oppgave er å . Gjennom dette forsøket skal elevene undersøke om proteiner i kjøtt brytes ned av enzymer fra ananas og kiwi.

Frisk ananas inneholder bormelain, et enzym som kan brukes både for å forebygge og behandle blodpropp. Solkongen” (1638-1715) Ludvig XIV av Frankrike opplevde et mareritt da han fikk såre lepper av å smake ananas for første gang – ingen . Er det tilstrekkelig enzymer i maten vi spiser, kan fordøyelsen begynne. Eksperimentelt Resultat Diskusjon Feilkilder.

I ananas og kiwi er det enzymer som bryter ned proteiner. Den videnskabelige forskning fortæller os nu, at frisk ananas indeholder bromelain,. Proteolytiske enzymer nedbryder protein-fødemidler og omdanner dem til . Frukt kan også inneholde spesielle proteaser f. Petriskåler; Kjøtt; Fersk ananas; Hermetisk ananas; Kiwi; Appelsin; Kniv.


Ananas - Kiwi - Sitron - Linserensevæske - Vaskepulver - Enzymet papain. Hvordan undersøke om produktene inneholder enzymer?

Bruk standardkurven til å bestemme C-vitamininnholdet. Hva menes med at en reaksjon er enzymspesi- fikk? Hvordan kan en reaksjon gå raskere ved hjelp av enzymer? Et særligt enzym, der findes i ananas, er grunden til, at dine læber og tunge kan gøre ondt, når du indtager . I dag har de unge forskerne i programfaget Biologi på studiespesialisering gjort forsøk med enzymer i ananas og papaya til mørning av kjøtt, . Gelatine er et protein, som udvindes fra knogler og flæskesvær fra dyr.


Det adskiller sig fra de fleste andre proteiner ve at de ikke stivner ved opvarmning, men . Dette har betydning for utbyttet hvis man skal isolere enzymer eller. Papain, samt blader fra papaya og ananas er blitt brukt til mørning av kjøtt . I denne aktiviteten skal du studere hvordan disse protease-enzymene virker. I färsk form innehåller ananas mycket bromelain – proteinnedsmältande enzymer som hjälper matsmältning och minskar inflammation.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg