torsdag 10. august 2017

Malaria medisin

Ikke sjelden får vi telefoner til Reiseklinikken fra folk som ikke vil ta malariamedisinen Lariam. Malaria er en av de farligste tropiske sykdommene og kan få dødelig utfall. Sykdommen skyldes en parasitt som overføres ved myggstikk.

Malaria er en febersykdom som er forårsaket av blodparasitten Plasmodium. De fire hovedartene er Plasmodium falciparum, P. Risikoen varierer veldig fra område til område, men den er særlig stor i Afrika sør for Sahara. Hvis du tar forebyggende malaria-medisin, og er veldig nøye med å .

Medikamentet virker på malaria-parasitten både i leveren og i de røde blodlegemene. En ny og lovende malariamedisin har i forsøk med mus vist et resultat der prosent av malariaparasitten er borte fra blodet i løpet av ett døgn, . Malariamedisin kan gi bivirkninger i massevis, både psykiske og fysiske, forteller avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk . Malarone er den mest foreskrevne malariamedisinen i Norge, og brukes både til å behandle og forebygge malaria. Medisinen inneholder de to virkestoffene . Kreftceller fra benmargskreft og lymfekreft slutter å vokse og dør når de gis malariamedisinen artesunat.


Norske soldater som tjenestegjorde i Tsjad fikk angst og søvnproblemer av medisinen de fikk for å beskytte seg mot malaria. Det har kommet en ny type malariamedisin, Malarone, som ikke gir. Sammenligner du disse med de symptomene som malaria fører med seg .

Jeg er ei jente på år som skal på et mnd. Har fått resept på malariamedisin av legen min, en kombinasjon av . Det er vanligvis ikke nødvendig å ha med seg noe reiseapotek (unntatt malariamedisin) ved feriereiser til Sør-Østasia, borsett fra at det er greit . Såvidt jeg har skjønt så er ikke malaria medisin eller reise til malaria områder anbefalt for gravide. Vi forsøker å få barn og det kan være at min . Malaria - en alvorlig tropesykdom Malaria er en alvorlig febersykdom som i ytterste. Medisin til forebyggelse mot malaria, har i de siste år vært gjenstand for . Les også: Håper på vaksine mot malaria innen fire år . Intensivsykepleier Stig Steinkjær tok malariaforebyggende medisin, men tålte den ikke.


Nå har han fått millioner i yrkesskadeerstatning. Informasjon om symptomer på og forebygging av Malaria. Sykdommen kan behandles med malariamedisin Alle behandlinger sendes fra apotek i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg