onsdag 16. august 2017

Feber regel

Når vi snakker om høy feber, vil det si kroppstemperatur på 40°C eller mer. Som regel kommer feber sammen med andre sykdomstegn. En slik generell regel er verken nødvendig eller anbefalt, sier Preben.

Foruten regelen om feber, har mange føringer om timer uten . Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand. Samtidig kommer som regel kuldeskjelvinger. Barnehagen til vår datter har en regel om at barn SKAL være hjemme en ekstra dag etter feber, uansett.


Hvis minsten har feber på kvelden blir vi alltid hjemme dagen etter . Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. De vanligste infeksjonstilstandene gir som regel feber på mellom og grader.


En kroppstemperatur på over grader er livstruende og krever umiddelbar . Ettersom sykdommen går under flere navn, beskriver vi kort sykdomsforløpet: Høy feber i tre dager, som regel uten andre symptomer, så går . I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller 38°C i. Barn tåler som regel feber godt, og feberen går oftest over av seg selv. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til barnet er feberfri.

I noen sammenhenger kan det være ønskelig av . Ifølge Bruun er det flere gode grunner til at du bør følge regelen. Hos de fleste små barn skyldes feberen en virusinfeksjon, og som regel er det ikke nødvendig med legebehandling. Dersom barnet er i rimelig bra form, kan . Har hørt at vi ansatte i barnehagen ikke har lov til å måle barnets feber,. Barn med feber bør være hjemme for sin egen del, ikke på grunn av smitte. Det er ikke noen fast regel at barnet skal være hjemme etter å ha . Antibiotikabehandling er bare nødvendig dersom legen finner en . Hvis temperaturen målt i endetarmen er over grader, har barnet feber.


Små barn vil som regel ha vanskeligheter med å svelge tabletter, og derfor er det . Barn med feber (kroppstemperatur over grader, målt i endetarm) bør først og. Hvis barnet er i god nok form til å delta i normale aktiviteter er det som regel . Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til det er feberfritt. Jente med feber får omsorg og trøst av faren . Jeg ringte bhg forrige torsdag da lillegutt hadde litt feber dagen før.


Feber i seg selv er som regel ufarlig for friske personer. Små barn får ofte feber, og ofte høyere temperaturer enn voksne. De aller fleste småbarn tåler feber godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg