onsdag 30. august 2017

Tannbyll etter rotfylling

Ved en rotfylling renses det infiserte vevet ut mekanisk og ved bruk av. Ofte kan det etter noen dager dannes en tannbyll i nærheten av tannen, og denne må . Det startet med tannbyll som jeg oppsøkte tannlege for.

Kan den forsvinne av seg selv etter rotfylling? Tannrotbetennelse kan utvikle seg som en tannbyll (abscess), hvor innholdet er betennelsesvæske (puss). Behandlingen avsluttes med en rotfylling.


Målet for rotfyllingen er å hindre utvikling av betennelse i benet rundt tannen.

Om smertene kommer tilbake etter behandling med bakteriedrepende middel, fjernes fyllingen og rotkanalene gjøres rene på nytt. Dette er på tannkjøttet ved siden av et rotfylt tann. BufretLignendeMan kan få en stor hevelse som ved en tannbyll, eller det behøver ikke være noen. Etter tørrlegging er den klar til rotfylling, hvor man ganske enkelt fyller opp . Dersom rotfyllingen blir eksponert over lengre ti kan bakterier komme til og lage en. Etter at rotfyllingsbehandlingen er fullført, må tannen bygges opp igjen.


Rotfylling- tannverk, betennelse, tannbyll. Ved alvorlige tannskader (slag, uhell ), dype hull eller stor tannslitasje kan det være nødvendig å behandle ( fjerne ) . Som regel blir pasienten smertefri allerede etter første tannlegebesøk.

En rotfylt tann blir svekket og kan brekke ved belastning. Tann med hull 4: Tann med betent pulpa som forårsaker tannverk og trenger rotfylling. Etter en stund kan en tannbyll eller akutt infeksjon oppstå.


Ved hjelp av en rotfylling fjernes tannens nerve samt bakterier fra pulpakammeret og rotkanalene. Hvis ikke rotspissbetennelsen blir behandlet kan det utvikles en smertefull tannbyll og feber. Av og til må en tann rotfylles fordi dette er fornuftig før en krone eller en bro skal lages.


Ofte kan det etter noen dager dannes en tannbyll i nærheten av tannen, . Rotfylling hamar: Hvis nerven inne i tannen er skadet, må den som regel fjernes. Dype hull som har vært reparert med dype fyllinger kan etter lang tid føre til at nerven dør og blir betent. En tannbyll oppstår ofte etter en skade på tannen, hvor den innerste delen. Rotfylling er den vanligste behandlingen for tannbyll som oppstår . Det vil da bli behov for å gjøre en rotfylling.


Ved rotfylling renses tannkanalen for bakterier, deretter desinfiseres kanalen og. Tannbyll (abcess) er en betennelse som er på vei ut av kjeven, og som ofte. Rotfylling omhandler behandling av tannens indre (pulpa) og omkringliggende. En tannbyll kan dannes med hevelse eller fistelåpning (kvise på tannkjøttet). Etter at tannen er ferdig rotfylt legges en midlertidig toppfylling i tannen.


Din faste tannlege kan gjerne ta eit kontrollrøntgenbilete av tanna eitt år etter operasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg