torsdag 17. august 2017

Feber baby tenner

Poden sikler og griner – er det tenner på gang? Enkelte barn er også født med én eller flere tenner. Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber?

Baby får mest sannsynlig tenner om allmenntilstanden er god hvis det er feber inne i bilde. Barn får normalt melketenner, i overkjeven og i underkjeven. Høy feber derimot skyldes andre forhold enn tannfrembrudd.


Hei, vi har en baby som er ett år gammel.

Er det vanlig å ha feber i så mange dager når man får tenner. Feber hos spedbarn bør derfor ikke avskrives som et harmløst tegn på begynnende tenner. Ved feber bør foreldre eller andre ansvarspersoner . Har lest litt om tenner og feber, og det er visst sånn at tennfrembrudd ikke gir feber alene. Da er det evnt pga infeksjon i tannkjøttet el.


Det knytter seg mange misforståelser til frembruddet av tenner. Det er noen som tror at frembruddet av tenner gir feber, og at tennene er skyld i at barnet får . Når barn får tenner påvirkes av kjønn og arv, men å få første tann rundt seks måneders alder er vanlig. Noen barn plages ikke av å få tenner, mens andre barn .

Tenner som bryter ut av gummene, kan forårsake gråt hos de minste. Babyer får ikke feber av å få tenner, men tennene kommer i større grad. Skulle din baby bli veldig plaget og ikke sover om natten går det an å . Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege.


Feber kan være symptom på mange forskjellige tilstander - alt fra nye tenner som vokser . Vanligvis bryter de første tennene frem rundt seks måneders alder, men det er store forskjeller fra barn til barn. Er det noe i det at babyer som holder på med tennene kan få trøbbel med magen? Du kan tro vi har diskutert det med feber og tenner også ;) . Jada, han er fokjøla og hoster, men hadde ikke feber i går eller i dag morres.


Han var hjemme i går fordi mannen hadde fri. Han har fått to tenner for noen uker tilbake, men disse ser ikke ut til å plage han lenger. Hadde lett feber akkurat da tennene brøt igjennom. Lille My er ett år og har fra før bare seks tenner. Hun har hatt lett feber i flere dager også.


FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Feber i seg selv er sjeldent farlig og graden av feber henger nødvendigvis ikke sammen med grad av alvorlighet. Melketenner er barnets første tannsett som består av tenner.


Diaré og feber kan forekomme, men skyldes ikke alltid et tannfrembrudd. Barn og tenner - Finn din tannlege - Finn tannlegevakt - Finn tannpleiere - Finn tannteknikere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg