onsdag 9. august 2017

Puriner i kaffe

Egg; Nøtter (med unntak av peanøtter og cashewnøtter); Oliven; Kaffe, te​ . Disse proteinrike matvarene danner puriner som omdannes til urinsyre ved nedbrytning i. Kaffe inneholder også purinstoffer og vil øke dannelsen av urinsyre.

Det samme skal jeg med rødt kjøtt, fett, sjømat og alt annet som inneholder puriner (?!?). Den store forskjellen er at jeg omtrent har slutta å drikke kaffe(!). Puriner finnes i proteiner, og ved inntak forbrenne inn urinsyre.


Gikt lider trenger å både kontrollere sin vekt og begrense mat med høyt purin.

Kaffe og te er også lav i purine, men ta vare for å bruke dem i moderasjon eller . Puriner er viktige bestanddeler i kroppens celler. Puriner er nitrogenholdige og inngår som nødvendige bestanddeler i cellenes gener (DNA og RNA). Nøtter (med unntak av de som er nevnt over).


Revmatologisk avdeling har ansvar for behandling og oppfølging av pasientar med revmatiske sjukdommar i Hordaland. Avdelinga tilbyr utgreiing, diagnostikk, . Ikke spis mat eller drikke med høyt innhold av puriner, feks innmat, rødt kjøtt,. Jeg stusser veldig på at det er så viktig å kutte ut kaffe og sjokolade, og nøtter?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg