mandag 2. november 2015

Hvor lenge overlever norovirus

Ikke lenge etter har hele desserten tatt en snarveg i do. Det er jo én ting i våre tider, hvor det meste ender i do. Norovirus overlever frysing og inntørking og tåler temperaturer opp mot grader.


Norovirus forårsaker smittsom gastroenteritt og er årsaken til epidemier av. Viruset kan overleve i lang tid på overflater som for eksempel dørhåndtak. Det er uklart hvor lenge immunitet etter gjennomgått infeksjon varer. I disse sykdomstider lurer jeg på hvor lenge norovirus og lignende virus kan overleve utenfor kroppen? Norovirus(et calicivirus tidligere kalt Norwalk-like virus) er en av de vanligste.


Norovirus kan overleve i lang tid på overflater – minst uker under visse forhol . Nabojenta spydde hos oss i dag, mora var heldigvis med og tok seg av den gufne delen ;) Barnet dusjet her og det er ikke synlig spy noe ste . Man vasker selvfølgelig dørhåndtak, bad o. Dette ligner veldig på en lokal norovirusepidemi. Hold barna hjemme fra skole og barnehage lenge nok. Noroviruset er et virus som både tåler høy temperatur og å bli fryst. Også i hjemmet er det lett å smitte hverandre fordi vi lever tett på hverandre.


Hei, en ting jeg har lurt på noen ganger ifm sykdoHvor lenge kan virus, Norovirus (omgangssyke), overleve på overflater og klær?

Nylig gjennomgikk man forskning som har vært utført for å avklare hvor lenge virus, bakterier og sopp overlever på dørhåndtak, benkeflater, . Er det sannsynlig at maten er infisert, og hvor lenge vil den være det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg