torsdag 19. november 2015

Lavt ferritin gravid

Det er lavt, men ikke krise-lavt i følge lege og jordmor, men det er en fordel. Gravide med lav ferritin bør alltid ta tilskudd siden en alltid mister . Noen som vet ang gravid og lavt ferritin?

Om lag av fertile kvinner har dessuten lave eller tomme jernlagre. Serum-ferritinnivået, målt tidlig i svangerskapet, er en egnet indikator . Jeg er gravid i uke og har vært mye trøtt og svimmel i perioder. Synes det høres lavt ut, men vil jo ikke ta tilskudd hvis jeg ikke trenger det!

Er det kanskje normal at det bare er litt lavt når man er gravid? Visstnok er det ikke så ille med lav ferritin som gravi såfremt ikke Hben også . Det er usikkert i hvor stor grad ferritin gjenspeiler behovet for jerntilskudd hos gravide. Tilskudd av jern ved lave ferritinverdier er vist å øke . Jeg er gravid i uke 3 og er bekymret for at alt ikke er som det skal være. Trodde jernlagrene skulle bli bedre av jern, men det er jo enda på . Jeg har tatt noen prøver hos legen og de viste at jeg hadde ferritin (jernnivå) på 19.


Hvis hemoglobinverdien (blodprosenten) er for lav i forhold til det forventede i svangerskapet. I Norge er det anbefalt å få målt en prøve som heter serum ferritin på 1.

Lave verdier er helt vanlige under og etter fødselen. Gravide kvinner som har lavt nivå av ferritin, kan få rastløse bein i tredje trimester. Lavt innhold av folat kan også ha betydning for rastløse bein. Blodmangel under graviditeten – Nettdoktor.


Når du er gravid har du behov for mer, men behovet øker først av betydning i andre halvdel … jernmangel uten . Tilskudd av jern ved lave ferritinverdier er vist å øke ferritinnivået, . Men også barn, eldre, gravide, blodgivere og personer som slanker seg er utsatt for å få jernmangel. Lav ferritin i blodet betyr små jernlagre. Etter opptak inn i tarmcellen lagres noe jern som ferritin, mens det meste eksporteres ut. Lavt kaloriinntak (små barn, eldre, personer som slanker seg), ensidig . Har man et lavt jernlager som utgangspunkt før graviditeten,.


Ved anemi (blodmangel, lav blodprosent) er det for lite hemoglobin i blodet. Kvinner med store menstruasjonsblødninger, gravide og ammende. Hei Jeg er uker på vei, og lurer på ang jernmangel.


Jeg har tatt ferretin-prøve i begynnelsen av graviditeten og den var veldig lav, den var på nr og da tokk . Hvis en gravid kvinne får for lite jern, vil hun bli unødig slapp og trett, og. Ved en analyse av ferritin i blodet får man et mål for hvor mye jern . Siste legebesøk og blodprøvene konstaterte altså lave ferritin verdi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg