tirsdag 10. november 2015

Betennelse skjoldbruskkjertelen

Tyreoiditt er en betennelse i skjoldkjertelen (tyreoidea). Tyreoidea kalles på norsk for skjoldkjertelen eller skjoldbruskkjertelen. Du har det som blir kalt Hashimotos thyroiditt - ein betennelse i skjoldbruskkjertelen som ofte medfører lavt stoffskifte etter månader og år.

Diffuse symptomer kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen. Man kan også være født med lavt stoffskifte, ha betennelse i kjertelen, eller . En slik betennelse vil påvirke både våre psykiske og fysiske egenskaper,. TEMAER: behandling, betennelse, Hypertyreose, skjoldbruskkjertelen, symptomer.

Skjoldbruskkjertelen regulerer kroppens stoffskifte. Hvis det er et problem med skjoldbruskkjertelen, er det sannsynlig at kjertelen blir betent . Tyreoiditt, betennelse, som regel autoimmun, i skjoldbruskkjertelen. Betennelse i skjoldbruskkjertelen kan øke risikoen for utvikling av kreft i denne. Dersom det oppdages en kul i skjoldbruskkjertelen eller på halsen skal det i . Vanligvis skyldes hypotyreose svikt i skjoldbruskkjertelen.


De vanligste årsaker er gjennomgått betennelse i skjoldbruskkjertelen som følge av . Betennelse i skjoldbruskkjertelen eller thyroiditis, er en akutt, subakutt og kronisk. Det mest vanlige er kronisk autoimmun tyreoiditt, mens akutt .

En betennelse i skjoldbruskkjertelen er ganske vanlig. Hva er et skjoldbruskkjertelbetennelse, hva er symptomene og hvordan skjoldbruskkjertelbetennelse . Thyroid svulmer beskriver en tilstand der størrelsen på skjoldbruskkjertelen øker unormalt. Dette problemet av skjoldbruskkjertelen kan heve eller senke syntese . Du skjoldbruskkjertelen er plassert i halsen, rett foran og under strupehodet, på hver side av luftrøret. Jeg er en jente på år som har blitt diagnostisert med en betennelse i skjoldbruskkjertelen. I Hashimotos sykdom, angriper immunsystemet skjoldbruskkjertelen, forårsaker betennelse og forstyrrer evnen til å produsere skjoldbruskkjertelhormoner.


Når det lave stoffskiftet skyldes en såkalt autoimmun betennelse i skjoldbruskkjertelen, er risikoen for å få andre autoimmune sykdommer som diabetes litt økt. Kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen, benevnes også Hashimotos thyreioditt; Følge av tidligere operasjon pga. Personer med tyreoiditt (kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen) er også utsatt for å utvikle knuter i skjoldbruskkjertelen.


Du kan få knuter i skjoldbruskkjertelen . Tyreoiditt er et vidt begrep som omfatter forhold som forårsaker betennelse i skjoldbruskkjertelen. Fordi det er mange typer tyreoiditt, kan symptomene varierer . Thyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen, en kjertel i halsen som er en viktig del av det endokrine systemet. Når skjoldbruskkjertelen blir betent, er det . I de fleste tilfeller skyldes lavt stoffskifte en kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen. Dette er en såkalt autoimmun sykdom, der kroppens eget immunforsvar .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg