mandag 30. november 2015

Barn hodepine

Hva gjør du når barnet ditt klager over smerter i hodet? Selv om det først og fremst er barn i skolealder som opplever å få hodepine, kan også små barn ned i . Omtrent av barn har hatt tilbakevendende hodepine i 14-årsalderen.

Så mange som av barn og unge har hatt . Hodepine er som regel en ufarlig plage hos barn. Men i enkelte tilfeller trengs det behandling. Når er det harmløst og når bør man besøke lege . Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn.


Artikler, mengder av videoer og symptomsjekker på ett ste utviklet av norske leger. Barn kan, på samme måte som voksne, få hodepine av mange årsaker. Hodepinen opptrer ofte i forbindelse med infeksjoner, men barn kan også ha migrene.


Hodepine hos barn viser seg på ulike måter, avhengig av hva som er årsak til. Spenningshodepine er like vanlig som migrene hos små barn, og rammer to. Hodepine hos barn kan skyldes stress, lite aktivitet eller overvekt.


Hodepine er blitt vanligere hos barn og ungdom. Hodepinen sitter som et stramt bånd rundt hodet, og er moderat i styrke.

Barn har mer hodepine enn foreldrene tror. Når barn selv fører dagbok over hvor ofte de har vondt i hodet, viser det seg å være oftere enn det foreldrene .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg