torsdag 12. november 2015

Akutt hodepine barn

Omtrent av barn har hatt tilbakevendende hodepine i 14-årsalderen. Ifølge det danske migreneforbundet kan hodepine også oppstå hos barn ned i . Hodepine hos barn viser seg på ulike måter, avhengig av hva som er årsak til smertene.

Hodepine er som regel en ufarlig plage hos barn. Akutt hodepine med høy feber skyldes som regel virusinfeksjon, for eksempel . Akutt hodepine kan være eneste symptom ved slik blødning. Hos barn og gamle kan bildet være mer atypisk.

Barn kan, på samme måte som voksne, få hodepine av mange årsaker. Hodepinen opptrer ofte i forbindelse med infeksjoner, men barn kan også ha migrene. Hvis det er snakk om høy feber og akutt, alvorlig hodepine, bør barnet umiddelbart ses av legevaktlege.


Det er svært sjelden at hodepine skyldes alvorlige tilstander, men hvis en akutt hodepine er langvarig, hvis allmenntilstanden er dårlig eller hvis barnet har . Migreneanfall er akutte anfall, typisk debut i løpet av ca minutter. Akutt hodepine med høy feber skyldes som regel virusinfeksjon, . Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn. Artikler, mengder av videoer og symptomsjekker på ett sted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg