torsdag 12. november 2015

Legemidler til utlandet

Hvis man skal ha med seg legemidler på utenlandsreise er det flere ting man må tenke på. Legemidler; Medisiner på reise til utlandet. Har du med reseptpliktige legemidler, må du alltid være forberedt på å kunne dokumentere at du er .

Postforsendelser med legemidler fra utlandet kan bli stoppet og destruert av Tollvesenet. Flere vilkår må oppfylles for at import av legemidler skal være tillatt. Helse og jus - Hvilke regler gjelder ved innførsel og utførsel av legemidler og medbringing av legemidler på reise i utlandet?


Resepters gyldighet i utlandet; Oppbevaring av medisiner på reise; Hva heter medisinen.

Falske legemidler er også et økende problem i store deler av verden. Beslag foretatt i utlandet, og av andre enn tollvesenet, er ikke med i. Schengen-attest for kjente legemidler som sterke smertestillende, . Mange benytter muligheten til å dra til utlandet, men hva gjør du om du. Det er nesten like viktig som pass, alt du bruker av legemidler skal på . Sjekk hvilke legemidler du kan kjøpe og hvem du bør bestille fra. Norske myndigheter endret i oktober 20loven angående kjøp av medisiner fra utlandet.


Legeforeningen mottar fra tid til annen spørsmål om hvilke regler som gjelder for legers rekvireringsrett i andre EØS land og forøvrig hvilke . Legemidler og kosttilskudd på nett Privatpersoner kan bare.

I praksis betyr det at det er svært få legemidler du kan handle på nett fra utlandet. Hvis man har med seg reseptpliktige legemidler på reiser til utlandet, må man kunne dokumentere at man er den rettmessige eieren av . LEGEMIDLER: Om du skal kjøpe reseptfrie legemidler i utlandet bør du holde deg til de typene du tidligere har brukt og er godt kjent med. Apotek og legemidler er det nærmeste du kommer en komplett oversikt over legemiddelforbruket i Norge. På Tollvesenets nettsider kan du lese om reglene for å innføre legemidler fra utlandet til Norge.


Som du ser er det i utgangspunktet lov til å ta med legemidler fra . I forbindelse med import av legemidler til personlig bruk så krever tollvesenet en resept. Hvis jeg ber legen om å skrive en resept på produkter kjøpt i utlandet . Apotekvarer i utlandet kan være ulovlig og på narkotikalisten i Norge. Hvis du bruker medisiner, er det en del ting du bør vite før du legger ut på reise.


Tar du med legemidler til utlandet er det regler du må følge, avhengig av hvilke legemidler og hvor reisen går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg