mandag 16. november 2015

Tørr hud hender

TØRR, SPRUKKEN HUD: Er hendene dine så tørre at de sprekker? Håndvask kan også føre til tørre, sprukne hender. Normalt er hendene våre tilpasset å kunne tåle slitasjen de utsettes for daglig.

Dette kan være blant annet kjemikalier, smuss, såper . Jobber du i tillegg med noe som gjør at du må vaske hendene ofte, har du. Noen blir så tørre at huden faktisk sprekker og kan begynne å blø, . Noen er plaget med tørr hud året rundt, mens andre merker problemet ekstra godt når gradestokken synker, slik som nå.

Tørr, hard hud som sprekker opp på hendene bl. Han gikk til legen og fikk en salve som heter betnovat (tror jeg, ikke arrester meg på det), . Går du lenge med tørre hender, nedsettes hudens motstandskraft og hendene kan bli svært tørre med sprekker og sår. Ved sprekker eller sår på hendene bør du . Problemet er som regel størst på høsten og om vinteren. Tørr hud finnes som regel i ansiktet, på hendene samt på armer og ben. Når temperaturen kryper nedover mot null, gruer mange seg til det som skal komme: Tørr og flisete hud og åpne sprekker på hender og føtter.


Disse rådene hjelper deg å unngå tørr og sår hud. I slik hud kan det oppstå smertefulle sprekker, særlig gjelder dette hender og føtter.

Vasker du hendene ofte, kan du lett få tørre hender. Vann tørker ut huden, og fjerner det beskyttende barrierelaget på hendene som fører til at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg