mandag 23. november 2015

Frikort nav

Frikort for helsetjenester får du når et visst beløp i egenandeler er betalt. Helfo og NAV har et felles adresse- og kontonummerregister som benyttes for . Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale. Frikort egenandelstak er automatisert, og alle behandlere som utløser egenandeler under egenandelstak må rapportere disse inn til Helfo for registrering i . Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Har innbygger fått frikort i den ene ordningen .

Dersom du har frikort, må du selv betale mellomlegget mellom det tannlege eller tannpleier. Resten dekkes av NAV gjennom frikortordningen. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.


Dette innebærer at frikort utstedes automatisk og sendes til brukers folkeregistrerte . Har du ytelser fra NAV må du gi beskjed til NAV når du har fått frikort. Dersom du har andre arbeidsgivere som allerede har hentet frikortet, må du fordele hele . Frikort inngår blant annet ved egenandeler ved opphold hos godkjente. Før var det NAV man kontaktet når man skulle søke om frikort. Når egenandelstaket var nåd måtte du selv sende inn egenandelskortet og eventuelle kvitteringer til Nav for å få tilsendt et frikort, som gir deg .

Betaler du opp til grensen på egenandelstak I, får du frikort resten av kalenderåret. Kilder: NAV, Helfo, Helsenorge, Statens Legemiddelverk (SLV). Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) ansvaret for frikort egenandelstak og egenandelstak 2. Den automatiske frikortordningen vil bare kunne utstede frikort automatisk til personer.


I frikort egenandelstak inngår godkjente egenandeler ved behandling hos lege, psykolog,. Har NAV godkjent din skade eller sykdom som yrkesskade eller . Frikort skal sikre at personer med varig lav inntekt kan benytte seg av nødvendige. Du vil motta vedtak fra NAV om søknaden er innvilget eller avslått.


Det betyr at brukerne får frikortet automatisk i . Frikort for egenandelstak er automatisert fra 1. Fra denne datoen slipper du å søke om frikort for helsetjenester. I 20har NAV samlet opplysninger om de helseutgifter du har hatt som normalt inkluderes for et frikort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg