mandag 2. november 2015

Myggstikk gul væske

Klør fryktelig, så jeg lurer på hva dette kan være. Stikkene hovner opp og blir store, varme, harde og røde, og noen væsker også litt. Myggstikk er vanligvis ufarlige, men det er en risiko for å fange en. Området rundt et myggstikk kan bli betent og fylt med væske - dette kalles en weal og kan . Som alle sikkert har merket, så er myggstikk et stort problem om sommeren. Det kom ut veldig mye blank og gul væske.


Bitt blir ofte seende ut som små, røde myggstikk uansett hvilket insekt som har bitt.

De opptrer som røde blemmer og de kan væske. Det er svært sjelden at vi ser alvorlige reaksjoner på myggstikk. I noen verdensdeler kan mygg overføre smitte som forårsaker gulfeber og . Mygg bære blodbårne sykdommer som denguefeber, gulfeber, malaria, encefalitt. Området rundt et myggstikk kan bli betent og fylt med væske - dette kalles en . Noen får uttalte reaksjoner, til og med dannelse av væskeblemmer, mens andre som stikkes av samme type insekt, får liten . Myggstikk reagerer vi svært forskjellig på. Noen får en liten prikk, mens andre kan hovne opp og bli veldig røde.


Myggstikk klør ofte, men forsvinner av seg selv i . Gå til legen dersom det kommer gul væske fra verkeblemmen. Etter hvert vil væskefylte blemmer bli synlige. Startet med hevelse og ekstremt kløe og har nå endt med en gul væskefylt blemme som svir. Gutten min også er begavet med slike lange fine, . Jeg har latt såret være ute i fri luft siden vi kom hjem og det væsker hele.


Myggstikk etterlater seg en hevelse som klør. Noen får kraftig hevelse og kløe, mens andre har få eller ingen reaksjoner. Konsekvensen i alvorlige tilfeller er at det lekker væske ut fra nærmest alle kroppens celler, og hud og slimhinner hovner opp, det samler seg væske under . Hvis du trykker på myggstikk, pukkel av hvit-gul farge ved subkutan væske.


Alvorlighetsgraden og kompleksiteten av mygg biter er svært . Særlig hos barn og eldre bør væske- og elektrolyttap erstattes med. Det er derfor viktig å beskytte seg mot myggstikk hele døgnet ved reiser til disse områdene. Hvis du oppdager røde og iltre myggstikk, så prøv å la være å klø på dem.


Tanninene i teen trekker ut den ekstra væsken i stikket. Væsken i en slik flaske påstås å vare i dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg