mandag 18. september 2017

For mye folsyre

Folat (folsyre, vitamin B9) er ett av de vannløselige B-vitaminene. Det er ikke observert noen uheldige effekter av et høyt folatinntak hos friske. Folsyre gitt i store doser kan øke risikoen for kreft.

Men i USA vil man få i seg like mye folsyre bare ved å spise en til to porsjoner amerikansk frokostblanding . Hadde du mye folat i kosten i tillegg til tilskudd eller? Anbefalt daglig inntak er: For ikke-gravide voksne: milligram; For gravide og kvinner som planlegger å bli gravide: 4 . Det er konsekvensene forbundet med å ta for mye folsyre, som for eksempel utvikling av en sinkmangel, søvnproblemer, dårlig fordøyelse, diaré og maskering . Var på apoteket i Spania og sa jeg skulle ha folat og at det var for graviditet. Det skal være at jeg IKKE har tenkt tanken at jeg kan få for mye folat. Andre navn på folat er folsyre, folinsyre og folacin.


De færreste kvinner i Norge får i seg så mye folat gjennom kosten. Studier har antydet at det kan være en sammenheng mellom utvikling av kreft og inntak av folsyre. Men så sitter jeg og forsøker å lære meg litt om kosthold og graviditet, og mye av det jeg spiser en del er et folat i. Tyrkia (mannen min er der ifra og leger anbefaler det der). Det er tyske Bayer som har laget de, men det står Folsyre mg per tablett.


Husk å ta folat hvis du prøver å bli gravid!

Prøver › ForberedelserBufretLignendeDa risikerer du å få for mye av andre vitaminer. Da bør du heller ta en ekstra folsyretablett. Fordi folat er vannløselig vil du ikke kunne få overdose av vitaminet, . Folsyre er et medlem av vitamin B-familien, og det er viktig å utføre forskjellige. Faren for å få for mye folsyre er stort sett hypotetisk. Ved doser på fem til ti ganger høyere enn anbefalt dagsdose kan man kanskje få problemer . FOLSYRE: En ny norsk studie viser at tilskudd av B-vitaminet folsyre i store doser kan øke risikoen for kreft og død.


Fant kobling mellom for mye folat og autisme. Gravide med for høyt inntak av folsyre kan få økt risiko for å få barn med autistiske . Innmat, grove kornprodukter, bønner og grønne grønnsaker inneholder mye folat. Se listen over de mest folat-rike matvarene her. Spinat, brokkoli, grønne blad-grønnsaker, appelsin, melk, kornprodukt og innmat er matvarer som inneholder mye folat, og deler av dette inngår i kostholdet til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg