tirsdag 12. september 2017

Hvor mye skal barn sove

HER ER EN GJENNOMGANG AV HVOR MYE SØVN BARN TRENGER. Så lenge barnet sover godt på natten, spiller det liten rolle hvor mye det sover på. Vil du at barnet skal legge seg klokken eller 18:3 bør det ikke sove etter .

Jeg råder ofte foreldre til å føre en logg for å finne ut hvor mye søvn deres barn trenger for å være. Barnet skal være trøtt, men ikke overtrøtt når det legges. For mange foreldre føles småbarnsperioden som en evig lang nattevakt. Selv om det er store variasjoner - her kan du se hvor mye barn .

Hvor mye barnet sover påvirker hele familien. Barnets søvn styrer nemlig i stor grad foreldrenes søvn. God søvnrytme og leggerutiner er derfor svært viktig. Når barnet bør gå til sengs, kan avhenge av om det har sovet på dagen.


Selv om nyfødte sover mye, varierer mengden både fra barn til barn . Det er likevel noen råd du kan følge for at barnet ditt skal få best mulig søvn. Barn trenger mer av den lette søvnen enn voksne fordi de skal bearbeide så. Unngå for mye uro og forflytting av barnet.


For at barn skal få nok søvn, er det viktig at foreldre er konsekvente med. Her er Karin Naphaugs oversikt over hvor mye søvn barn i ulike . Et nyfødt barn vet ikke forskjell på natt og dag og har akkurat samme behov døgnet rundt. Det er stor variasjon på hvor mye et spedbarn sover i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg