torsdag 14. september 2017

Barn vondt i magen venstre side

Magesmerter hos barn - hvilke årsaker krever behandling? Kraftige magesmerter hos barn kan ha mange forskjellige årsaker, både. Kontakt lege hvis barnet har vondt i magen, er utilpass o.

Klaget plutselig på vondt i magen og gråt av smerte. Tok seg helt nede på magen på venstre side. Gass og oppblåsthet er de vanligste årsakene til smerter i nedre del av magen. Barn har en tendens til å spise tyggegummi, .

Magesmerter på venstre side er en vanlig sykdom hos barn. Det er nok mange grunner til at barn kan klage over vondt i magen. Ofte skyldes slike klager at barnet ikke mestrer sider ved hverdagen. Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft. Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand.


Akutte magesmerter hos barn har mange årsaker og kan være vanskelige å vurdere. Akutt smerte i en skrotalhalvdel, samt i nedre abdomen på samme siden. Når et barn klager over vondt i magen, er det stort sett ingenting. Her gjelder å ha litt is i magen og se det litt an, sier lege Hanne May Hetland ved Hanadalen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg