fredag 22. september 2017

Frikort hos lege

Frikort for helsetjenester får du når et visst beløp i egenandeler er betalt. Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester, som lege eller fysioterapeut, her. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Når du går til legen, får du dekket mesteparten av utgiftene dine til behandlingen. Vanligvis må du betale en egenandel som teller med i opptjeningen til frikort . Hensikten med frikortordningen er å sette et tak for hvor mye hver enkelt skal betale i. Tilsvarende søk benyttes i kontroll av refusjonskravene hos Helfo. Den nye tjenesten gir oversikt over frikort for egenandelstak 1. Det er egenandeler du betaler hos lege, psykolog, på poliklinikk, røntgen, . I frikort egenandelstak inngår godkjente egenandeler ved behandling hos lege, psykolog, i poliklinikk, røntgeninstitutt, pasientreiser og medisiner og utstyr på . Over én million nordmenn fikk i fjor frikort hos legen. Ordningen gir nå en firedel av befolkningen gratis legehjelp. Resten dekkes av NAV gjennom frikortordningen.


Jeg har nå vært hos legen et par ganger i år. Oslo (NTB): Neste år kan nordmenn skaffe seg frikort for behandling hos lege allerede i januar, mot å betale egenandelen på forhånd. Den nye ordningen innebærer at et frikort automatisk blir sendt hjem til.

Benytt kvitteringskortet du får hos lege, annen behandler eller apotek. Broren min er år og har frikort hos legen. Kan jeg da bruke hans frikort når jeg skal til legen? Betaler du opp til grensen på egenandelstak I, får du frikort resten av.


Frikort hos legen, har noen spørsmål om dette skrevet i Skravlesiden: Hvor høyt beløp er det jeg må opp i for å få frikort? Egenandel hos lege og opptjening til frikort skrevet i AnonymforuHvor lenge etter legetime kan det gå før det blir registrert? Størrelsen på egenandelen du skal betale hos lege vil blant annet bero på om du oppsøker legen.


Du skal betale egenandel til du får frikort. Idag har jeg vært hos legen, ikke pga graviditeten, men pga en annen kronisk diagnose. Og det er så greit å få frikort tidlig på året, slipper å . Enhver som er bosatt i en kommune har rett, men ikke plikt, til å stå på liste hos fastlege. Det er adgang til å velge fastlege utenfor bostedskommune. Både betalte og utfakturerte egenandeler inngår i opptjeningen til frikort, med.


Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg