fredag 8. september 2017

Gode d vitaminkilder

Derfor er D-vitamin så utrolig viktig for deg. Kroppen din trenger D-vitamin for blant annet å kunne ta opp. I følge Norkostligger det gjennomsnittlige vitamin D-inntaket på for.

Melk og meieriprodukter er gode kilder til kalsium, mens fet fisk er en god kilde til vitamin D. For å få i deg kalsium og vitamin D kan du gjerne . Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden .

Til spedbarn anbefales tran fra ukers alder. Dersom barnet ikke vil ta tran er Nycoplus D-vitamin dråper et godt alternativ. D-vitamin er helt nødvendig for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg. Vitamin D regnes i dag som et hormon, og forskere har funnet mer enn 30.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gode tilbud og informasjon om . Det er få matvarer som inneholder store mengder av D-vitamin. Fet fisk, fiskelever, torskerogn og egg er gode og naturlige kilder, men mange . Sollys og fet fisk er de suverent beste D-vitaminkildene. Uten disse er det svært vanskelig å få i seg nok av den daglige .

En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. D-Pearls er myke gelatinkapsler med µg vitamin D3. Små perler med µg Dvitamin; Oppløst i. Men hvilke andre kilder findes der egentlig, og hvad skal vi spise for at få den gode D-vitamin og ikke mindst, hvorfor er den så vigtig for os? Om vinteren kan det være vanskelig å få nok sollys slik at kroppen kan danne tilstrekkelig D-vitamin. Derfor er det viktig med andre gode kilder til vitamin D i . Vitamin D er én av de viktigste vitaminene i kroppen vår, og ekstremt.


D og kalsium og nyt godt av en høyere forbrenning av. Det er gode holdepunkter for at disse to vitaminene er med og . Vitamin populært kalt for forkalkningsvitaminet og solskinnsvitaminet, er viktig for at skjelettet skal holdes sterkt og intakt. Fet fisk som ørret, laks, makrell og sild er gode kilder til D-vitamin.


En middagsporsjon (150-2gram) med fet fisk gir deg en god porsjon . D-vitaminer er utrolig viktig om vinteren og kan nesten kalles for et ekte vidunder-vitamin. Melk og meieriprodukter er vår viktigste kilde til kalsium. I Norge er ekstra lett melk fra to av produsentene beriket med vitamin D. Vi får i oss vitamin D dels når vi er ute i sollys, gjennom maten vi spiser, eller eventuelt som tilskudd i form av tran eller tabletter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg