mandag 11. september 2017

Tørre såre slimhinner

Tørre slimhinner i og rundt skjeden er mest vanlig etter overgangsalderen og omtrent halvparten av 60-årige kvinner plages med tørr skjede. Forurensning, støv, aircondition, oppvarmede rom og tørr luft er noe av det som. Dersom slimhinnene i nesen tørker ut mister ciliene evnen til å transportere .

Tørr nese og økt skorpedannelse i nesen kalles også rhinitis sicca. En behandling med fokus på å fuktiggjøre slimhinnen vil begrense plagene. For ca år siden fikk jeg beskjed fra gynekolog at jeg hadde tørre slimhinner i skjeden og burde be primærlegen om å skrive ut hormoner. Kanskje det er på grunn av at luften begynner å bli tørrere, eller at jeg har så .

Finnes det produkter som hjelper mot kløende og såre slimhinner? Jeg har vært plaga med tørre og såre slimhinner lenge, spesielt rundt . I en slik slimhinne blir det lett rifter og sår. Det har lett for å forville seg bakterier fra endetarmen, og med en lite motstandsdyktig slimhinne kan det bli infeksjon. Slimhinnene blir såre om vinteren, og tørr inneluft (særlig om du jobber på et sted med aircondition) gjør at man tørker inn i tillegg.


Har også vært plaget med å være tørr og sår i underlivet. Cellegiftbehandling kan gi tørre og såre slimhinner i munn og svelg, noen cellegifter mer enn andre. Spyttets funksjon er å smøre slimhinner, bløte opp mat og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg