mandag 25. september 2017

Soppinfeksjon hud

Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper ulike steder av kroppen. Dermatofytt-sopp (tinea), candida og pityriasis versicolor er de vanligste . Soppinfeksjoner i huden kan komme enten av dermatofytter eller av gjærsoppene, Candida og Malassezia.

Disse finnes normalt i huden, men noen ganger kan . Hudutslett som forårsakes av sopp kan se svært forskjellig ut. Det kan være kløende, tørr, flassende hud mellom tærne, eksem på hendene, væskende . Soppinfeksjoner forekommer oftest på føttene (hud og negler), men sees også i lyskene, på hendene og på kroppen forøvrig.

Soppinfeksjoner kan gi en lang rekke vanlige utsleltt i hud og negler. Det finnes en lang rekke ulike typer sopp som gir forskjellige utslett og hudplager. Soppinfeksjon (mykose) i hud og negler er en overfladisk betennelse som skyldes dermatofytter eller gjærsopp.


En soppinfeksjon på huden eller i en negl. Kløe er et vanlig symptom på sopp i huden. Foto: Science Photo Library Kløe er et vanlig symptom på sopp i huden. Noen har så utbredt soppinfeksjon i huden at de må ha en tablett kur, og da bruker man gjerne Lamisil tabletter i noen uker. Soppinfeksjon i huden er en gruppe av mikroorganismer som forårsaker infeksjoner i huden.


Noen sopp, så som gjær, er naturlig til stede i det menneskelige . Det er viktig å være klar over at vi på og i kroppen har en mengde ulike mikroorganismer, blant annet sopp. KAN VÆRE SOPP: Det er ikke sikkert de hvite flekkene som dukker opp på huden i sommersola er pigmentflekker. Tinea, overflatisk soppinfeksjon i hu hår eller negler, forårsaket av en dermatofytt (sopp som lever på keratinholdig vev). Ringorm er en soppinfeksjon i huden som det finnes god behandling for. Reseptfrie midler mot sopp kan være effektive for å fjerne misfargede flekker på huden.


Hvis disse behandlingene imidlertid ikke er effektive, bør du kontakte . Hudavskrap fra kant av lesjonen etter desinfeksjon med alkohol. Når du har mistanke om soppinfeksjon i huden hos hunder, bør du snarest med relevante firbente venner til veterinæren. En hud utslett fra en soppinfeksjon kan klø og være skjemmende, men det er ikke smittsomt.


Generelt, er en soppinfeksjon i huden utslett ikke alvorlig, men noen . Jeg er ofte plaget av at huden på perineum (mellomkjøttet på godt norsk) sprekker og er sår. Nå har jeg nettopp hatt en soppinfeksjon, det fører . For at det ikke skal bli oppvekst av bakterier eller sopp må foldene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg