fredag 22. september 2017

Hvorfor høyt blodtrykk

Hos de aller fleste finnes ingen klar årsak til hvorfor de har fått høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk, hypertensjon, betyr at trykket i kroppens pulsårer er høyere enn . Det finnes noen kjente sykdommer og tilstander som kan gi høyt blodtrykk.

Men det er bare i ca at man finner at det er en bakenforliggende . Høyt blodtrykk øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Risikoen blir høyere dersom du samtidig røyker, har høyt kolesterolnivå eller har diabetes. Blodtrykket skal være svært høyt for at blodårer brister under trykket, .

Høyt blodtrykk er et vanlig helseproblem blant voksne nordmenn, og flere enn 10bruker medisiner mot høyt blodtrykk i Norge. Først og fremst må man være oppmerksom på at høyt blodtrykk ikke er noe absolutt begrep med helt klare . Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom . Salt øker risikoen for høyt blodtrykk fordi mineralet gjør det vanskeligere for kroppen å regulere blodtrykket og temperaturen samtidig. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer.


Lurer du på hvorfor det er viktig å få dine30? Blodet pumpes bort fra hjertet gjennom pulsårene .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg