mandag 8. januar 2018

Lungebetennelse barn antibiotika

Lungebetennelse er en vanlig sykdom, og rammer særlig barn og eldre. Ved lungebetennelse som skyldes bakterier brukes antibiotika, vanligvis i 7-dager. Lungebetennelse hos barn gjør at barnet ikke orker mye.


Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon med bakterier eller virus i lungene. Barn under fem år får ofte antibiotika uten at det er nødvendig. Hvem som helst kan få lungebetennelse (pneumoni), men sykdommen er vanligst blant små barn og eldre. Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika . Mange barn får antibiotika mot lungebetennelse uten å trenge det.


Antibiotika virker nemlig bare mot bakterier, mens de fleste lungebetennelser nå skyldes . Mykoplasma lungebetennelse er en lungebetennelse som gir litt andre. De fleste tilfeller av lungebetennelse hos barn som oppstår utenfor sykehus, skyldes . Lungebetennelse er en betennelse i lungevevet som følge av en infeksjon med. De fleste tilfeller av lungebetennelse hos barn som oppstår utenfor sykehus, . Lungebetennelser som skyldes bakterier behandles med antibiotika,.


Barn og voksne med lungebetennelse kan få trange luftveier og . Et barn med høy feber må ha rikelig med drikke. Det fins et spesielt virus (RSV), som kan gi helt små barn en smittsom og alvorlig lungebetennelse. Tre dagers antibiotikabehandling er trolig like effektivt som fem dagers behandling for barn med lungebetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg