tirsdag 9. januar 2018

Rød innerst i øyekroken

Når et øye blir rødt, skyldes det enten at øyets blodårer er blitt utvidet, eller at det har vært en blødning foran i øyet. Det er en betennelse i hår- eller talgkjertler på øyelokkskanten. Ved bakterielt betinget øyebetennelse vil det være puss i det ene og ofte begge øyne.

Sykdommen begynner som regel i det ene øyet. Røde øyne er et vanlig fenomen og noe alle opplever fra tid til annen. Røde øyne oppstår fordi blodårene i øyet utvider seg.


Røde øyne kan ha mange årsaker: anstrengelse av øynene med lesing eller.

Så hvordan kan du vite om ditt røde øye skyldes en ufarlig lidelse eller en mer . Rødt øye skyldes utvidelse av blodkar eller blødning. Terminologi: Konjunktival injeksjon: Injeksjon av karene i conjunctivae bulbi. Bløtdelen i øyekroken inn mot nesen hovner opp og gjør skikkelig vondt.


Har i 11-uker nå hatt et blodskutt øye, som har variert noe i intensiteten på hvor rødt det har vært. Spesielt blodårene fra tårekanalen innerst . Kan et plutselig rødt og sårt øye skyldes noe annet enn en øyekatarr? Svien sitter helt innerst mot tårekanalen, mest i øyekroken og innerst ved øyelokket. Det gjør konstant vondt, som en slags svie. Dukket opp i natt uten at jeg aner hva det kom fra.


Er også fryktelig lysømfintlig på det øyet. Røde øyne er slett ikke behagelig, og det er som regel svært lite hyggelig for personen som får det. Men, det kommer litt seigt gøgg og legger seg i små renner nede i det rød nederste øyelokket. Og det svir noe sinnsykt om jeg kommer borti det . Jeg tror ikke det er øyekatarr, for da hadde vel øyet vært rødt, stygt og.


Men jeg har ingen sånn hvit linje bare en liten kul helt innerst, som er . Infeksjonen starter ofte i ett øye, og kan spre seg til det andre øyet i løpet av et par. Før i går, da tittet jeg i speilet etter en voldsom kløraptus, og var selvfølgelig nokså rød innerst i øyekroken, men det var ikke bare rødt, det var . I dag har jeg hatt vondt i øyet, dvs i øyekroken og nedover, liksom inni tårekanalen. Ser nå at jeg er litt rød i øyekroken, men det verker ikke.


Kløende, røde og irriterte øyne er et vanlig symptom på allergi. Man kan lindre plagene hvis man får riktig hjelp og behandling. Når blinkhinnekjertelen blir forstørret vil den komme til syne innerst i øyekroken som en liten rød pose.


Hvis dette skjer, bør kjertelen sys tilbake på plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg